MY KTEO

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Εστίαση: «Μπαίνουμε σε μίνι lockdown»

 


Νέα μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και στην εστίαση, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στους κλειστούς χώρους. Τα νέα μέτρα αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, καθώς πλέον δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Συγκεκριμένα, σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης), θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και όσοι είχαν νοσήσει με κορονοϊό τους τελευταίους έξι μήνες. Κατά την είσοδο της επιχείρησης θα γίνεται έλεγχος με την ειδική εφαρμογή covid free app.

 

Η κυβέρνηση πιστεύει πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να πείσει τους ανεμβολίαστους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς πλέον η μετάλλαξη Δέλτα έχει καταστήσει τον ιό ιδιαίτερα μεταδοτικό και όλοι απεύχονται ένα ακόμα καθολικό lockdown.

 

Έτσι, από τη Δευτέρα σε όλους τους χώρους της εστίασης θα απαγορεύεται η είσοδος στους εσωτερικούς χώρους για όσους δεν διαθέτουν πιστοποιητικό. Ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, κάνει λόγο για mini lockdown το οποίο θα επιφέρει μείωση των πελατών αλλά και σύγχυση: «Η εστίαση από την Δευτέρα και μέχρι 31 Μαρτίου του 2022 μπαίνει σε ένα μίνι lockdown. Είναι σαφές ότι θα υπάρχει μείωση κύκλου εργασιών μιας και το 50% είναι ανεμβολίαστοι. Ερχόμαστε σε αντίθεση με τους πελάτες μας και αυτό θα παίξει ένα ρόλο».

 

«Η ψυχολογία του κόσμου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Μην ξεχνάμε και ότι οι παρέες δεν είναι αμιγείς άρα θα δημιουργηθεί θέμα. Ο έλεγχος δεν είναι δύσκολη διαδικασία ειδικά με την πλατφόρμα αλλά αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος στις επιχειρήσεις. Μην ξεχνάμε ότι τα προβλήματα ειδικά θα ενταθούν στην εορταστική περίοδο» καταλήγει ο Γιώργος Καββαθάς