MY KTEO

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Απίστευτο : Έκλεισαν στην… κουζίνα δύο μαθητές που δεν είχαν μαζί τους self test

 


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στα ελληνικά σχολεία με το "καλημέρα' της σχολικής χρονιάς και σε εφαρμογή των "αντι-κορωνοϊκών" μέτρων που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας και δείχνουν ότι μάλλον είμαστε μόνο στην αρχή της σεζόν.

 

Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση ζητά ότι θέλει χωρίς να γνωρίζει ή μάλλον γνωρίζει ότι αυτά που ζητά δεν μπορούν να εφαρμοστούν και τα παιδιά είναι αυτά που θα "πληρώσουν τη νύφη".

 

Έτσι μετά τα προβλήματα όταν έπεσε το σύστημα για τη δήλωση των αρνητικών τεστ, με αποτέλεσμα χιλιάδες γονείς να βιώσουν τη βάσανο του επιτελικού κράτους χθες το πρωί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Πεύκης ένα ανεμβολίαστο κοριτσάκι δεν προσκόμισε το αρνητικό τεστ που είχε κάνει και απομονώθηκε στην κουζίνα του σχολείου, όπου βρισκόταν και άλλο ένα παιδί για τον ίδιο λόγο!

 

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδάκια να κλαίνε επί ώρες, ώσπου να τελειώσει ο αγιασμός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espresso. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι γονείς των παιδιών είχαν στείλει μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα αρνητικά τεστ, ωστόσο κανένας από το σχολείο δεν τα είχε λάβει!

 

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

 

Η είσοδος των μαθητών-μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

 

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.