MY KTEO

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Yποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κηρίνθου


Αναφορά του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, προς την Υπουργό Παιδείας με θέμα την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κηρίνθου.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κα. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Υποβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Κηρίνθου 

Ο βουλευτής Εύβοιας Αποστόλου Ευάγγελος καταθέτει προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την με αριθμό πρωτοκόλλου 8/07.09.2021  επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και  Νηπιαγωγείου Κηρίνθου, σύμφωνα με την οποία εκφράζεται η αντίθεσή τους  για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κηρίνθου από 6/Θ σε 5/Θ.

Ο καταθέτων βουλευτής

Αποστόλου Ευάγγελος

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και  Νηπιαγωγείου Κηρίνθου

«Υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κηρίνθου».

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση σας να υποβαθμίσετε το Δημοτικό σχολείο του χωριού μας για το φετινό Σχολικό Έτος από 6/Θ σε 5/Θ.

Είναι αυτονόητο πως αυτή η απόφαση σας επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο ως προς το ζήτημα της πανδημίας η οποία δημιούργησε προβλήματα στην ομαλή εκπαίδευση των παιδιών όσο και ως προς την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε ανεπανόρθωτα τον τόπο μας και τραυμάτισε σοβαρά τις ψυχές των παιδιών μας.

Είναι λυπηρό να πραγματοποιούνται τέτοιες ενέργειες και να επιχειρείται «ορθολογικότερη» διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε μια «πληγωμένη» πυρόπληκτη περιοχή τη στιγμή μάλιστα που άλλα σχολεία της περιοχής μας με μικρότερο αριθμό μαθητών αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά!

Θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο και θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία. Η κινητήρια δύναμη μας αποτελεί το χαμόγελο των παιδιών μας και για αυτό αγωνιζόμαστε...

Αναμένουμε από εσάς να αναθεωρήσετε την απόφαση σας και να δείξετε την αυτονόητη ευαισθησία...

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κηρίνθου