MY KTEO

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Φυτεία με (125) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (3) μέτρων, εντοπίστηκε σε δασική περιοχή της Εύβοιας - Αναζητούνται οι καλλιεργητές



Φυτεία με (125) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε χθες (05-10-2021) πρωινές ώρες, σε παραποτάμια δασική περιοχή της Τριάδας Ευβοίας, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Διρφύων – Μεσσαπίων.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) αλλοδαποί, ενώ από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες το πρωί στη Χαλκίδα, μία αλλοδαπή συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών (καλλιέργεια).

Ειδικότερα,  οι αστυνομικοί που προσέγγισαν το σημείο, αρχικά διαπίστωσαν την ύπαρξη (20) δενδρυλλίων κάνναβης και άμεσα έθεσαν το χώρο σε διακριτική επιτήρηση.

Το σημείο προσέγγισε δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας της συλληφθείσας, όπου επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί και στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας το όχημά τους σε δασικό σημείο, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα και κατασχέθηκε μαζί με ένα κράνος που έφεραν.

Συνολικά, σε διαδοχικά σημεία στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (125) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από (1,5) έως (3) μέτρων.

Επιπλέον στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) πλαστικά δοχεία, πρόσφορα για το πότισμα των δενδρυλλίων, ενώ από την οικία της συλληφθείσας κατασχέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.