MY KTEO

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις από τη ΡΑΕ για 18 ανεμογεννήτριες στο Δήμο Χαλκιδέων


Τα αιολικά πάρκα αποτέλεσαν για ακόμα μία φορά θέμα συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων. Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα στην τοποθέτησή της είπε πως το θέμα επανέρχεται γιατί έχουν εκδοθεί κάποιες βεβαιώσεις παραγωγού από τη ΡΑΕ για αιολικά πάρκα στο Δήμο Χαλκιδέων, για 18 ανεμογεννήτριες στην Αυλίδα και την Ανθηδώνα: Σε συνέχεια όσων με την προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίζουμε και με δεδομένο ότι είχαμε εξελίξεις σε σύνδεση με τις καταστροφικές πυρκαγιές, εμμένουμε στην άποψή μας και πρέπει να ζητήσουμε από τον Υπουργό κ. Σκρέκα τη δήλωσή του ότι δεν θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες σε όλη την Εύβοια. Ζητάμε η Εύβοια να αντιμετωπιστεί ενιαία». Όπως έκανε γνωστό η Δήμαρχος σήμερα το πρωί θα στείλει επιστολή στον Υπουργό να μην εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και όπως είπε χαρακτηριστικά «θα μας βρουν απέναντι». Έχει γίνει επικοινωνία με εξειδικευμένη νομική σύμβουλο για να ξεκινήσει ο δικαστικός αγώνας. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να στέλνουμε εξώδικα στη ΡΑΕ» είπε η Δήμαρχος και συμπλήρωσε πως θα δοθεί εντολή στην Πολεοδομίας Χαλκίδας να μην προχωρήσει στην έκδοση καμίας οικοδομικής άδειας που έχει σχέση με ανεμογεννήτριες.

Ο Χρήστος Παγώνης δήλωσε σύμφωνος με τα όσα είπε η Δήμαρχος και πρότεινε να διοργανωθεί μία ημερίδα για τις ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνος και ο Βασίλης Καθαροσπόρης, όπως και η Γρανέττα Τσιβίκα, ενώ διαφορετική διάσταση στο θέμα έδωσε ο Τάσος Καλαθέρης, ο οποίος είπε πως το θέμα είναι πολιτικό: «Το πρόβλημα με τις ανεμογεννήτριες δεν είναι της Εύβοιας, είναι βαθιά πολιτικό. Οι Γερμανοί θέλουν να διώξουν τις χρησιμοποιημένες ανεμογεννήτριες και τις δίνουν στους βαλκάνιους. Η ιστορία είναι στημένη και η συζήτηση δεν έχει νόημα. «Συμφωνώ με τις προτάσεις της Δημάρχου, αλλά η συζήτηση δεν έχει νόημα» κατέληξε ο κ. Καλαθέρης.

Σύμφωνη με την πρόταση της Δημάρχου και η Ελένη Μιτζιφίρη η οποία είπε χαρακτηριστικά: «

Συμφωνώ με την πρόταση της δημάρχου και ευελπιστώ να είναι ίδια ακόμα και αν η κεντρική κυβέρνηση δώσει άλλη γραμμή»…