MY KTEO

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Η σχολική γιορτή του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 


Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 το σχολείο λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον   Covid – 19 πραγματοποίησε στον αύλειο χώρο τη σχολική γιορτή για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η γιορτή άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή σου Σχολείου κ. Αυξωνίδη Αριστείδη και συνεχίστηκε με την παράδοση – παραλαβή της Σημαίας του Σχολείου μας στον Σημαιοφόρο και τους παραστάτες.

Στη  συνέχεια η δασκάλα του Γ’ 2, κ. Καμαριώτη Έλενα, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.

Έπειτα το Δ΄1 του Σχολείου απήγγειλε ποιήματα για τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, ενώ οι μαθητές του Δ΄2 παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Στην πρώτη γραμμή του πολέμου, στα βουνά της Πίνδου», το οποίο πλαισιώθηκε με το τραγούδι «Πήραμε το Αργυρόκαστρο» από τα παιδιά των Δ΄1 και Δ΄2 τμημάτων.

Ακολούθως οι μαθητές των Γ΄1 και Γ΄2 τμημάτων παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Η νύχτα της 28ης Οκτωβρίου 1940» το οποίο πλαισιώθηκε από τα τραγούδια «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Κορόιδο Μουσολίνι», «Παιδιά της Ελλάδος», «Γυναίκες Ηπειρώτισσες» από τις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεις αντίστοιχα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τραγούδησαν το τραγούδι «Η Πατρίδα» της Γλυκερίας και απέτισαν  φόρο τιμής στους πεσόντες Χαλκιδαίους Στρατιωτικούς και Στρατιώτες του Πολέμου πραγματοποιώντας προσκλητήριο των Πεσόντων Ηρώων μας.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.