MY KTEO

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΕΛΜΕ Εύβοιας: Η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας, πρέπει να είναι μαζική για να ακουστεί η φωνή όλων μας


Παρά τις απειλές, τον εκφοβισμό, τις δικαστικές προσφυγές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απένατι σε ένα κλάδο, που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, σηκώνει το βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, κυριολεκτικά στους ώμους του, δίχως ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο, δίχως αρωγή, δίχως στήριξη υλική και ηθική από την Πολιτεία, οι εκπαιδευτικοί απ' άκρη σ'άκρη όλης της χώρας συμμετέχουμε σε συντριπτικά ποσοστά, στην απεργία-αποχή των σωματείων μας (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΑΔΕΔΥ), διατρανώνοντας με αυτοπεποίθηση και απόλυτη συνείδηση του παιδαγωγικού μας ρόλου ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν υποχωρούμε, γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΡΘΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, σε απίστευτα αντίξοες συνθήκες.

Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, μέχρι το μήνυμα να φτάσει στα αυτιά των αρμοδίων. 

Καταθέτουμε την υπεύθυνη δήλωση (συν.3) συμμετοχής στην απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ

Καλούμε τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να συνταχθούν με τον κλάδο και να συμμετέχουν και αυτοί/ές στην απεργία-αποχή, καταθέτοντας τη δήλωση (συν.4) συμμετοχής στην απεργία-αποχή , ώστε να μην αναγκαστούν να αναθέσουν καμμία δράση της προσχηματικής αξιολόγησης, σε συναδέλφους.

Τη Δευτέρα 11/10,  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, συμμετέχοντας στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, που έχουν προκηρύξει ΟΛΜΕ-ΔΟΕ(συν.1) ενάντια στην αντιεκαπιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ και στον αυταρχισμό του Υπουργείου. Στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με το σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων,  στην ΠλατείαΤαχυδρομείου (πίσω από τα Δικαστήρια, αρχή πεζόδρομου Αβάντων), στις 11 π.μ., θα ακολουθήσει συμπόρευση με τους/τις  μαθητές/τριες στις 12 απο το στρογγυλό της παραλίας και κοινή πορεία διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι/ισσες,

η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας, πρέπει να είναι μαζική για να ακουστεί η φωνή όλων μας, εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών, γονέων. Αν επιθυμούμε ένα σχολείο, που δεν θα είναι πεδίο άκρατου ανταγωνισμού και συνεχών συκρούσεων αλλά ένας χώρος ολόπλευρης μορφωτικής ανάπτυξης, τόσο ημών των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών/τριών μας, αυτή η πολιτική συρρίκνωσης του Δημόσιου χαρκτήρα του σχολείου που φέρνει αυτή η αξιολόγηση, πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ας μην γίνουμε εμείς το χαλί που  στρώνει η κυβέρνηση, για να καταργήσει τα μορφωτικά δικαιώματα μιας γενιάς, που γεννήθηκε μέσα στα μνημόνια, μεγαλώνει μέσα στην πανδημία και θα ενηλικιωθεί σε ένα δυστοπικό εργασιακό περιβάλλον, αν δεν πούμε: ΦΤΑΝΕΙ, ΕΩΣ ΔΩ!

Πρόκειται για τα παιδιά μας, φυσικά και πνευματικά, και για ένα μέλλον, που οφείλουμε να τους κληροδοτήσουμε, λαμπερό και ολάνθιστο, σαν τη νιότη τους!

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Η πρόεδρος  Η γεν. γραμματέας

Χαρά Νίκα     Γωγώ Μοσχολιού