MY KTEO

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Εύβοια: 4 μαθητές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία με κορονοϊό – 16 παραμένουν οι περιπτώσεις αρνητών


Τέσσερις  μαθητές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Εύβοιας διαγνώσθηκαν την τελευταία εβδομάδα (Δευτέρα-Παρασκευή) θετικοί στον κορονοϊό, σε σύνολο 15.110 μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. 

Και οι τέσσερις είναι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων. Να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα, αφού δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Εδώ να σημειωθεί ότι 16 παραμένουν οι περιπτώσεις μαθητών που δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα αφού οι γονείς είναι αρνητές είτε των self test, είτε της χρήσης μάσκας. Στα παιδιά αυτά το κράτος δεν υποχρεούται να παράσχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αν συμπληρώσουν 50+1 απουσίες μένουν στην ίδια τάξη.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τους 1800 που εργάζονται σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του νομού κανένας δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα θετικός στον κορονοϊό, ούτε δήλωσε αρνητής.