MY KTEO

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Β.Εύβοια: Τέσσερις κοινότητες στην ομπρέλλα 4 Δήμων της Αττικής


Προχθες οι τέσσερεις Δήμαρχοι   Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Βύρωνα Άκης  Κατωπόδης, Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και  Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος συνοδευόμενοι από αντιπροσωπία επιτροπής αλληλεγγύης πολιτών των τεσσάρων Δήμων  επισκέφτηκαν τον Δήμο “Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας” στην Εύβοια και συναντήθηκαν  με τον Δήμαρχο της πόλης Γιώργο Τσαμπουρνιώτη.

Στην αναλυτική ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσαμπουρνιώτης περιέγραψε τις συνέπειες από καταστροφική πυρκαγιά και τις πληγές οι οποίες παραμένουν ανοιχτές καθώς η συμβολή  της κεντρικής εξουσίας παρουσιάζει σοβαρές καθυστερήσεις.

Η γενική εκτίμηση ήταν ότι η συνάντηση αυτή ήταν αφ’ ενός απολύτως αναγκαία και αφ’  ετέρου εξαιρετικά εποικοδομητική δεδομένου ότι αποφασίστηκε κάθε Δήμος να “υιοθετήσει” και μια κοινότητα.  Ο κύριος σκοπός είναι να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής δραστηριότητας και της καθημερινής ζωής των κατοίκων στις περιοχές που έχουν πληγεί κινητοποιώντας όχι μόνο τις διοικητικές δυνατότητες κάθε Δήμου, αλλά και τον λαό κάθε Δήμου, ώστε να αναπτυχθεί η συνείδηση της αδελφοποίησης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους κατοίκους κάθε πόλης. Άλλωστε η γενική εκτίμηση ήταν ότι, οι συνέπιες από τις πρόσφατες πυρκαγιές δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στο σύνολο τους. 

Σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις και με τους αντίστοιχους κοινοτάρχες μετά από την επί τόπου επίσκεψη και στις τέσσερεις κοινότητες, όπου έγινε η πρώτη καταγραφή των αναγκών.

Συγκεκριμένα ανέλαβαν:
• Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου την κοινότητα Κερασιάς, 
• Ο Δήμος Βύρωνα την κοινότητα Παππάδων
• Ο Δήμος Ηλιούπολης την κοινότητα Αχλαδίου
• Ο Δήμος Καισαριανής την κοινότητα Κοτσικιά

Οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με την επιτροπής αλληλεγγύης πολιτών  θα συνεχίσουν από κοινού την κινητοποίηση τους και την οργάνωση ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν.