MY KTEO

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Για 5η χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας


Μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ χωρίς δίδακτρα, όρους και προϋποθέσεις εγγραφής.

Στοιχεία επικοινωνίας 6972416284, laiko.frontisthrio.halk@gmail.com

Ανακοίνωση

Για 5η συνεχή χρονιά, με ευθύνη των φορέων μας οργανώνουμε τα μαθήματα αλληλεγγύης μέσα από το Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας. Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, πραγματοποιούνται στο κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας και γίνονται δεκτοί όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς δίδακτρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε με μεράκι, περηφάνια, να στηρίζουμε τα παιδιά των εργατικών, λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας.

Τώρα που...

·         η εργοδοσία βάζει στο μάτι με το νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, στοχεύει να κάνει τη ζωή μας λάστιχο, να βλέπουμε τα παιδιά μας μόνο για το φιλί της καληνύχτας, να πληρωνόμαστε με ρεπό και να μην τολμάμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας...

·         μέσα από αλλεπάλληλους νόμους τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται χειρότερη η κατάσταση για τα παιδιά μας στα σχολεία (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αξιολόγηση που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των μαθητών και των σχολικών μονάδων, αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τάξη, σχολεία που για να επιβιώσουν αναζητούν χορηγούς και χρηματοδότες κλπ). Ταυτόχρονα αυξάνεται ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης και η προσπάθεια να καταστείλει κάθε φωνή που διεκδικεί μέσα και έξω από τα σχολεία.

·         η ακρίβεια, η ανασφάλεια για την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας έχει γίνει βραχνάς στην καθημερινότητά μας, την ίδια στιγμή που όμιλοι στον κλάδο της ενέργειας, των τροφίμων, των μεταφορών και αλλού θησαυρίζουν, καρπώνονται ζεστό χρήμα από κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, τους δίνεται κυριολεκτικά γη και ύδωρ…

…καλούμε όλους τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με τα Σωματεία μας, την Ομάδα Γυναικών, να εμπιστευτούν τη δύναμη της συλλογικής, οργανωμένης διεκδίκησης! Μέσα από αυτόν τον δρόμο βρίσκουμε διέξοδο στην ασφυκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη δουλειά και στη ζωή μας. Σε αυτή τη βάση λειτουργεί και φέτος το Λαϊκό Φροντιστήριο, στήριγμα και στα παιδιά μας, παράδειγμα εργατικής αλληλεγγύης.  

Ταυτόχρονα δυναμώνουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για τα μέτρα που χρειάζεται να παρθούν άμεσα στα σχολεία:

·         Αραίωση των μαθητών ανά τάξη, 15άρια τμήματα, σε κατάλληλες αίθουσες

·         Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

·         Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, σε κάθε σχολείο που να καλύπτει τις ανάγκες.

·         Επαρκή και ασφαλή δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών.

·         Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής και υποδομών στα σχολεία.

·         Να μην εφαρμοστεί κανένας νόμος που μετατρέπει τα σχολειά μας σε επιχειρήσεις, που βάζει επιπλέον φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών μας!

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη μέσα από το συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα σωματεία μας, να ακυρώσουμε στην πράξη τους αντιλαϊκούς και αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς.      

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας

Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (Μέλος Ο.Γ.Ε)