MY KTEO

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Συνέδρια με 80% χωρητικότητα για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες


Ο τουρισμός, ήταν ο τομέας που επλήγη περισσότερο με την πανδημία και ειδικά ο κλάδος των συνεδρίων (και των εκθέσεων) που κυριολεκτικά αφανίστηκε.

Προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο τομέας αυτός, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή, απέσπασε τη θετική γνώμη στην εισήγηση που έκανε προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων-Επιδημιολόγων.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αποφάσισε και σε λίγες ημέρες θα γίνει ΦΕΚ, ότι θα πραγματοποιούνται συνεδρίων με τη συμμετοχή εμβολιασμένων και νοσησάντων, σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο και τήρηση σε κάθε περίπτωση του ορίου της χωρητικότητας του 80%, με κατάλληλη ταξιθεσία.

Θετική, ήταν, εξάλλου, η εισήγηση της επιτροπής για τη δυνατότητα ελλιμενισμού πλοίων κρουαζιέρας με προέλευση ή διέλευση από τα λιμάνια της Τουρκίας Κουσάντασι και Γαλατά, δεδομένου ότι τα εν λόγω λιμάνια πληρούν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα και τις ευρωπαϊκές προϋποθέσεις, καθώς και την έναρξη λειτουργίας των εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών (πισινών) των ξενοδοχείων, με τα ίδια πρωτόκολλα που έχουν εγκριθεί για τις κολυμβητικές δεξαμενές του ΣΕΓΑΣ.



News247.gr