MY KTEO

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Ο Δημητρης Παρασκευάς για το αίτημα κατάθεσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης


Την παρακάτω επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση,

απαντώντας στο αίτημα για κατάθεση του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ως προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί δια ζώσης συνεδρίαση του ΔΣ.

«Κ. Πρόεδρε,

Ως  Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου από το πρώτο διάστημα της πανδημίας του κορονοϊού είχαμε θέσει το ζήτημα της δια ζώσης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας (μάσκες, αίθουσα που να εξασφαλίζει τις αποστάσεις, προληπτικά διαγνωστικά τεστ για όλους). Βεβαίως, είχαμε θέσει και την ανάγκη διεκδίκησης όλων των μέτρων αναγκαίων μέτρων προστασίας της Υγείας και στήριξης του λαού. Υπενθυμίζουμε πως είχαμε καταθέσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Απρίλη 2020, αλλά και δημόσια αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις μας.

Σήμερα η Κυβέρνηση συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες να «χτίζει» το εμπορευματοποιημένο «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει μειωμένους κρατικούς προϋπολογισμούς, αυτονομία των υγειονομικών μονάδων, συμβασιούχους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς το λαό.

Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιείται και το σπουδαίο επίτευγμα της επιστήμης, το εμβόλιο, ως μέσο ανταγωνισμών μεταξύ κρατών για το ποιο θα βγει πρώτο από την πανδημία ώστε να προπορευθεί στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό. Αξιοποιείται επίσης από την κυβέρνηση ως μέσο αποπροσανατολισμού από την αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, προσπαθώντας να στρέψει ένα μέρος του πληθυσμού έναντι άλλου, να «βαφτίσει» αρνητές και «ψεκασμένους» όλους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη γιατί διατηρούν επιφυλάξεις και ερωτήματα λόγω της ανορθολογικής διαχείρισης της πανδημίας. Τέλος, αξιοποιείται για να περάσουν αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις όπως η αναστολές εργασίας, οι άδειες άνευ αποδοχών, οι απολύσεις κλπ.

Εκτός όλων των παραπάνω είναι και κοροϊδία να αξιοποιείται τόσο ο εμβολιασμός, όσο και ο μη εμβολιασμός για να μην παίρνεται κανένα μέτρο προστασίας όπως η ενίσχυση της δημόσιας υγείας, τα μαζικά διαγνωστικά τεστ, η αραίωση των ΜΜΜ, των σχολικών τάξεων κλπ. 

Τώρα, μετά από 21 μήνες λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων με τηλεδιασκέψεις, απαιτεί να σταλούν από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης καλώντας μας ουσιαστικά να δημοσιοποιήσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα ώστε να πραγματοποιούνται επιτέλους δια ζώσης οι συνεδριάσεις. 

Είναι κοροϊδία η έγνοια τη δημοτικής αρχής για τη δια ζώσης συνεδρίαση από τη στιγμή που δεν έχει κάνει τίποτα τόσους μήνες για την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελώντας με αυτή την τακτική πιθανών πανελλήνια «πρωτοτυπία».

Σας δηλώνω πως είμαι πλήρως εμβολιασμένος και πως είμαι διατεθειμένος να παρουσιάσω το πιστοποιητικό εμβολισμού μου κατά την προσέλευσή μου σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν πρόκειται όμως να το αποστείλω σε σας ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία».