MY KTEO

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Το ΦΕΚ διορισμού σε ΟΤΑ για πληγέντες των πυρκαγιών


Με απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ καθορίζονται οι λεπτομέρειες σχετικά με το δικαίωμα διορισμού σε ΟΤΑ για πληγέντες των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, η προβλέπει τα εξής:

« Καθορίζουμε ως δικαιούχους διορισμού στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και τους Φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα της παρ.1 αρ.2 του ν.4765/2021, εκτός των εταιρειών του Κεφαλαίου Β’ του ν.3429/2005, τα άτομα τα οποία υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) ή για τα οποία προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, συνεπεία των πυρκαγιών του Ιουλίου / Αυγούστου 2021. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον ή στη σύζυγό τους ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή σε ένα τέκνο τους. »

Η αίτηση διορισμού υποβάλλεται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας 5 ετών από την ημερομηνία εισαγωγής για νοσηλεία σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ ή από την ημερομηνία συμπλήρωσης του κατωτάτου ορίου ηλικίας για διορισμό ή από την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων του αιτούντος.


aftodioikisi.gr