MY KTEO

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Στη βόρεια Εύβοια βρέθηκε για άλλη μια φορά ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός



 Στη βόρεια Εύβοια βρέθηκε για άλλη μια φορά ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός μαζί με συνεργάτες του  για να δούν τα έργα υποδομής που ολοκληρώνονται, όπως η παράκαμψη Βουτά και η γέφυρα Γουβών, που ταλαιπώρησε, αλλά πλέον προχωρά γρήγορα. Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης είπε: «Βασικό μας μέλημα ήταν να δούμε την πρόοδο των αντιπλημμυρικών έργων. Δουλεύουμε από 24-2021  στις πεδινές κοίτες των ρεμάτων σε 31 πόλεις και χωριά των Δήμων Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού, με περισσότερα από 50 μηχανήματα έργου. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει ένα πρώτο βασικό επίπεδο προστασίας, αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά για να πούμε ότι έχουμε αποκτήσει απόλυτη ανθεκτικότητα.

Μαζί με τους Δημάρχους συναντήσαμε κατοίκους της περιοχής και συζητήσαμε για την πορεία των αποζημιώσεων, τα προβλήματα, αλλά και τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες που προκύπτουν με την πάροδο του χρόνου.

Ακόμη ενημερώσαμε για τα νέα μέτρα όπως:

- η κεφαλαιακή ενίσχυση σε επιχειρήσεις που απώλεσαν εισόδημα λόγω της καταστροφής,

- η ενίσχυση σε αγροτικές επιχειρήσεις που θα υποστούν μακροχρόνια απώλεια εισοδήματος.

Τέλος, μιλήσαμε για την πορεία της υλοποίησης του σχεδίου ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας, καθώς οι άμεσες παρεμβάσεις πρέπει να πηγαίνουν παράλληλα με τις στρατηγικές δράσεις, που σχεδιάζουμε όλοι μαζί για το μέλλον του τόπου μας».