MY KTEO

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Είμαστε ακόμα ζωντανοί…

 


Η Εθνική μας μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά, ωστόσο με δύο γκολ στο τέλος επικράτησε (2-0) της Γεωργίας στο Μπατούμι, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ.

 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα στο 90' και το όμορφο τελείωμα του Πέλκα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων λύγισε την αντίσταση των αντιπάλων του και παρέμεινε στο κόλπο της δεύτερης θέσης.

 

Στο 12ο λεπτό η Εθνική μας ομάδα σκόραρε με τον Παυλίδη, ωστόσο εν τέλει το γκολ ακυρώθηκε.

 

Ο Μπουχαλάκης έκανε ένα ωραίο γύρισμα, ο Μπακασέτας έπιασε το βολέ, αλλά ο Λόρια απέκρουσε, με τον Ανδρούτσο να κάνει το γύρισμα και τον Παυλίδη να σκοράρει από κοντά.

 

Πάντως, όπως προαναφέραμε, το τέρμα ακυρώθηκε, καθώς στο VAR διαπιστώθηκε ότι η μπάλα είχε περάσει εκτός τελικής γραμμής, μετά την απόκρουση του Γεωργιανού γκολκίπερ.

 

Στο 23' μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά με τον Λόρια να μπλοκάρει την μπάλα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διεθνείς μας διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Η φάση εξετάστηκε στο VAR και ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι.

 

Στο 89ο λεπτό η Εθνική μας κέρδισε πέναλτι, για χέρι του Γκορμπελίτζε μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής γύρισε τη φάση πίσω και έκανε field review, καταλογίζοντας την παράβαση.

 

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος νίκησε τον Λόρια από την άσπρη βούλα, ανοίγοντας το σκορ για τη «γαλανόλευκη», για να έρθει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέλκας με μία τρομερή λόμπα να κάνει το 2-0.

 

Γεωργία-Ελλάδα 0-2

 

Γκολ: 90' πεν. Μπακασέτας (Ελλάδα), 90+5' Πέλκας (Ελλάδα)

 

Κίτρινες: Σιώπης (Ελλάδα), Τζαβέλλας (Ελλάδα), Κανκάβα (Γεωργία), Αμπουρτζάνια (Γεωργία), Aνδρούτσος (Ελλάδα), Γκιορμπελίτζε (Γεωργία)

 

Κόκκινες:

 

Δοκάρια:

 

Γεωργία (Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε (60' Γκβίλια), Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκλορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια, Λομπανίτζε, Τσακβεντάτζε, Κβαρατσκέλια, Μικετάντζε (60' Οκριασβίλι)

 

Ελλάδα (Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος -Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας- Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Σιώπης- Μπακασέτας- Μασούρας (78' Τζόλης), Παυλίδης (46' Πέλκας)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

 

1. Ισπανία 13 (6 αγώνες)

 

2. Σουηδία 9 (4 αγώνες)

 

3. Ελλάδα 6 (4 αγώνες)

 

4. Κόσοβο 4 (5 αγώνες)

 

5. Γεωργία 1 (5 αγώνες)