MY KTEO

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Το πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών του Δήμου στα σχολεία τους απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου


Εκτάκτως συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την ανάκλησης παλαιότερης  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την τροποποίηση του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2021. Δεν ήταν όμως αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συζήτησης. Το πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών του Δήμου προς τα σχολεία τους απασχόλησε ιδιαίτερα, αλλά και προβλημάτισε τους δημοτικούς συμβούλους. Το θέμα ανέδειξε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Πιλάτης, με αφορμή την μεταφορά των μαθητών του Αγίου Ιωάννη προς το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λουκά από τους ίδιους τους γονείς. Ο αντιδήμαρχος ζήτησε να ασκηθεί πίεση προς την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ώστε να ανατεθούν τα δρομολόγια έστω και με απευθείας αναθέσεις.

Η επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Θαλασσινού, υπογράμμισε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι γονείς σε πολλά σχολεία του Δήμου. Επεσήμανε μάλιστα ότι η εξέλιξη αυτή για το σχολείο του Αγίου Λουκά ήταν μάλλον αναμενόμενη, αφού η συγχώνευση των δυο σχολείων είναι πρόσφατα δημοσιευμένη σε ΦΕΚ. «Εδώ δε έχουν προγραμματιστεί δρομολόγια για την μεταφορά μαθητών ακόμα και σε εκείνα τα σχολεία που έχουν στείλει τις λίστες από την άνοιξη» σημείωσε η κ. Θαλασσινού.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαστροκώστας, εντόπισε την πηγή του προβλήματος στο γεγονός ότι είναι λίγοι εκείνοι που διαθέτουν λεωφορεία και το εκμεταλλεύονται, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Σαμαράς, έκανε γνωστό ότι είχε μια σειρά συναντήσεων με τους αρμόδιους στην Περιφέρεια για το θέμα των μαθητών του Αγίου Ιωάννη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Δεν μπορούν να λύσουν το θέμα άμεσα. Επικαλούνται την γραφειοκρατία και δεν μας έδωσαν καμία διαβεβαίωση για επίλυση του προβλήματος» είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σαμαράς και συμπλήρωσε ότι αυτή η κατάσταση με τη μεταφορά των μαθητών χρονίζει.