MY KTEO

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Πώς να αντιμετωπίσετε τη νέα σχέση του πρώην σας;


Κάπως έτσι ξαφνικά, έμαθες πως ο πρώην σου όχι απλά ξεπέρασε το χωρισμό σας αλλά βρήκε και νέα σύντροφο. Ίσως σε μία φάση που εσύ μπορεί να μην ασχολείσαι αλλά σε νοιάζει. Ίσως να σε νοιάζει και… πολύ. Όσο και να πίστευες πως αυτή η πληγή έχει κλείσει, εύκολα ξανά ανοίγει. Σίγουρα πολλές από εμάς έχουμε βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση και μερικές μερικές έχουμε κάνει διατριβή στο πώς να ξεπεράσεις αυτό το πρώτο σοκ. Διάβασε με ευλάβεια τα παρακάτω βήματα για μια σανίδα σωτηρίας.

Αποδέξου πως αυτή η στιγμή θα ερχόταν κάποια στιγμή…
Κακά τα ψέματα. Όσο και να ελπίζουμε πως ο πρώην μας θα παραμείνει ελεύθερος για πάντα μετά το χωρισμό, (γιατί μετά από εμάς το χάος…γνωστό σε όλους μας αυτό) δυστυχώς είναι απλά αδύνατον. Αν το αποδεχτείς αυτό, είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να βρεις και πάλι την υγειά σου. Και στο κάτω κάτω από τη στιγμή που έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο και για τους δυο σας, δεν θες να είναι χαρούμενος; Άσε τον ανώτερο σου εαυτό να μιλήσει. Εμπιστεύσου τη λογική και όχι το συναίσθημα όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα!
 
Θυμήσου τους λόγους για τους οποίους χωρίσατε…
Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές ξεχνάμε τα αρνητικά στοιχεία μιας σχέσης και με την πάροδο του χρόνου μας μένουν μόνο οι γλυκές και όμορφες αναμνήσεις. Αλλά από τη στιγμή που αυτή η σχέση έχει πλέον περάσει στο παρελθόν σου, καλό θα ήταν να μείνει εκεί. Ό,τι έχεις αφήσει πίσω σου, το άφησες για κάποιο λόγο. Δεν υπάρχει λόγος να αναρωτιέσαι για το εάν πήρες τις σωστές αποφάσεις. Σημασία έχει ότι δεν είστε πλέον μαζί και ο καθένας έχει πάρει το δικό του δρόμο.
 
Μείνε μακριά από τα social media της νέας συντρόφου…
Το ξέρω ότι για τον έρωτα θα μπορούσες να γίνεις εύκολα κανονικός πράκτορας του FBI αλλά δεν χρειάζεται να μάθεις τα πάντα για τη νέα του σύντροφο. Σίγουρα θα σε τρώει η περιέργεια να μάθεις μερικές πληροφορίες, αλλά τι θα κερδίσεις υποβάλλοντας τον εαυτό σου σε μια τέτοια διαδικασία; Απολύτως τίποτα. Για αυτό σου λέω, άστα τα social!
 
Βρέξε ουρανέ εγωισμό…
Μήπως είναι απλά ο εγωισμός σου που μιλάει; Μπορεί επί της ουσίας να μη σε νοιάζει που ο πρώην έχει προχωρήσει, γιατί δεν τον ήθελες για πάρτη σου. Όμως, όπως και να έχει σε ενοχλεί που πλέον είσαι σίγουρη πως σε έχει ξεπεράσει. Λογικό. Όλοι μας θέλουμε να ξέρουμε πως υπάρχει κάποιος που μας σκέφτεται, μας θέλει, και του λείπουμε. Απολύτως κατανοητό! Αλλά, ο εγωισμός δεν θα σε βοηθήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Για να μπορέσεις και εσύ να προχωρήσεις στη ζωή σου, πρέπει να τον συγχωρέσεις για ό,τι και να έκανε, για ό,τι και να είπε, για όπως και να φέρθηκε. Και πρέπει να κάνεις το ίδιο και με τον εαυτό σου. Εσύ, για σένα. Για να κοιμάσαι ήσυχη γνωρίζοντας πως ό,τι και να έγινε, έγινε για κάποιο λόγο. Μπορεί τώρα να μη μπορείς να τον δεις ή να ξέρεις γιατί ήρθαν έτσι τα πράγματα αλλά θα μάθεις εν καιρώ.

 
govastileto.gr