MY KTEO

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Εφιάλτης στη Βόρεια Εύβοια: Πλημμυρισμένα σπίτια, ισοπεδωμένοι δρόμοι, μεγάλες καταστροφές - Τι είπε ο Κελαϊδίτης




 Εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, που μετά τον πύρινο εφιάλτη του καλοκαιριού η κακοκαιρία «Αθηνά» προκαλεί νέες μεγάλες καταστροφές στην περιοχή. Όλη τη νύχτα οι σφοδρές βροχοπτώσεις χτυπούσαν την ηδη πληγωμένη περιοχή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

«Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη και οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν μεγάλες επιπτώσεις με δεδομένη την απουσία του δάσους», είπε στο eviatop ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης. «Εχει πληγεί το ανατολικό μέτωπο του δήμου Νηλέως, από την περιοχή της Αγίας Άννας έως την παραλία του Βασιλικού, το Ψαροπούλι. Εχουν ισοπεδωθεί δρόμοι, δεκάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη» πρόσθεσε ο κ Κελαϊδίτης που βρίσκεται στην πληττόμενη περιοχή, στην παραλία του Αχλαδίου. Ο δρόμος από την περιοχή της Κοτσικιάς προς τα Λουτρά έχει κοπεί.

Δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, η άσφαλτος έχει καταλήξει στη θάλασσα, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στην περιοχή του Μαντουδίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μαντουδίου Δημήτρη Σκοπελίτη, τέσσερις κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι, Αχλαδίου αλλά και της Αγίας Άννας, όπου έχουν υπερχειλίσει ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις, ενώ όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο η παραλία Αχλαδίου καταστράφηκε ολοσχέρως.

Το ευτύχημα, όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης είναι ότι δεν υπήρξε κίνδυνος ζωής, ωστόσο όλοι φοβούνται τι θα γίνει τις επόμενες ώρες καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται. Ηδη, μηχανήματα βρίσκονται και άλλα κινούνται προς τη Βόρεια Εύβοια  για να ξεκινήσει η προσπάθεια αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ ήδη το κόστος των ζημιών είναι ανυπολόγιστο.