MY KTEO

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Συμμετείχε και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου) Εύβοιας


Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι Συνεργαζομένες Συνταξουχικές Οργανώσεις , την Παρασκευή 8 Οκτώβρη, στην οποία συμμετείχε  και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου) Εύβοιας.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, χιλιάδες συνταξιούχοι από κάθε γωνιά της χώρας, δώσαμε το «παρών» στην κινητοποίηση, διεκδικώντας όλα όσα μας έχουν αφαιρεθεί: Επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης, να σταματήσουν η φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί κλπ.

Αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών συναντήθηκε με τον  υπουργό Επικρατείας, αν και οι συνταξιουχικές ομοσπονδίες είχαν ζητήσει επανειλημμένα να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό για να του θέσουν τα αιτήματά τους.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ξανά οι συντάξεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν μπορούν να δώσουν λύσεις σε όφελος του λαού. Αντίθετα τα αδιέξοδά τους μεγαλώνουν. Είμαστε και θα είμαστε στο προσκήνιο του αγώνα και θα διεκδικήσουμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες αυτά που σε όλη μας τη ζωή έχουμε με τη δουλειά μας παράξει, πληρώσαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, σε κανέναν τραπεζίτη.

Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι έχει μας έχει αφαιρεθεί.  Διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα. Όλα αυτά είναι πληρωμένα από εμάς, τα διεκδικούμε στο ακέραιο και δεν πρόκειται να επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει. Θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα μέχρι να ανατρέψουμε τις αντεργατικές, βάρβαρες πολιτικές.

Όλο αυτό το διάστημα το συνταξιουχικό κίνημα δεν σταμάτησε τη δράση του και συνέχισε να βάζει την αγωνιστική του σφραγίδα. Βρισκόμαστε σταθερά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα τόσο αυτοτελώς όσο από κοινού το εργατικό κίνημα με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που έρχονται στη ζωή με χειρότερες προϋποθέσεις.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο μαζικά, πιο δυναμικά!