MY KTEO

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην επαναλειτουργία του Δημόκριτού – Παραδόθηκε στο Επιμελητήριο Εύβοιας από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ η μελέτη του επιχειρησιακού σχεδίου λειτουργίας του



Παραδόθηκε χθες το απόγευμα από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννη Γεροντίτη, παρουσία και του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, η μελέτη που αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο για τη λειτουργία του Δημοκρίτου, η οποία εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Στην παράδοση παρευρέθηκαν επίσης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Νίκος Μώρος, Γιάννης Σταθόπουλος και ο Σπύρος Κουτσάφτης

Ιστορική χαρακτήρισε τη στιγμή ο Γιάννης Γεροντίτης αφού όπως δήλωσε «είναι η αρχή για να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών. Ο Πρόεδρος αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, αναφέρθηκε στην λειτουργία και την προσφορά του Δημόκριτου στην τεχνική εκπαίδευση και στην τοπική αλλά και εθνική οικονομία. Ενώ υπογράμμισε ότι με την επαναλειτουργία του θα σημάνει μια νέα εποχή δημιουργίας μιας σύγχρονης γενιάς άριστα καταρτισμένων επαγγελματιών και ταυτόχρονα θα προσδώσει υψηλή προστιθέμενη αξία στην Χαλκίδα, στο Νομό και στο τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον. 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι ο Δημόκριτος δεν θα είναι απλά μια σχολή, αλλά ένα εκπαιδευτικό συγκρότημα που θα βοηθήσει την τοπική κι όχι μόνο οικονομία και το χαρακτήρισε φυτώριο στελεχών. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα όσα είπε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι με την επαναλειτουργία του ο Δημόκριτος θα δώσει μια επαγγελματική διέξοδο στη νέα γενιά που μαστίζεται από την ανεργία. 

Αναλυτικά η παρουσίαση της μελέτης που αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο για τη λειτουργία του Δημοκρίτου θα παρουσιαστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Παρόλα αυτά, ο Σταμάτης Βαρβαρός αναφέρθηκε σε αυτήν επιγραμματικά. Ανάμεσα  σε άλλα επεσήμανε ότι η λειτουργία του χωρίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες. Στα παραδοσιακά επαγγέλματα και κλάδους, στα επαγγέλματα που εξυπηρετούν τις σύγχρονες τάσεις και ανάγκες και στην ανασυγκρότηση του Νομού μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Επίσης, έκανε γνωστό ότι η μελέτη συμπεριλαμβάνει την κατασκευή ενός πολυχώρου και ενός μουσείου. 

Τέλος, όλοι συμφώνησαν ότι η επαναλειτουργία του Δημόκριτου θα αποτελέσει έναν πόλο επιχειρηματικότητας για το Νομό, αλλά και ένα ζωντανό κύτταρο μέσα στην πόλη της Χαλκίδας και υπογράμμισαν ότι η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήδη κάνει το όραμα πραγματικότητα.