MY KTEO

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Ακίνητα: «Ζεσταίνεται» η αγορά – Που έφτασαν οι τιμές στην Εύβοια


Παλιές εποχές θυμίζει η αγορά ακινήτων. Υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από αγοραστές, υπάρχει προσφορά και όλα δείχνουν ότι η αγορά βγαίνει με φόρα από το τούνελ της πανδημίας.

Το καλό κλίμα στην αγορά ακινήτων πυροδοτεί και το γεγονός ότι στο λεκανοπέδιο είναι σε εξέλιξη μια σειρά μεγάλων έργων υποδομής όπως η γραμμή 4 του μετρό, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, τα έργα στο Ελληνικό, η επέκταση μετρό και τραμ στον Πειραιά και άλλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr, στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα νότια προάστια της Αθήνας, με 2.813€ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στη Φλώρινα με 550€ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφηκε στον Νομό Ευρυτανίας με +24%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στο Νομό Ηλείας με -10,2%. 



Κινητικότητα και στις ενοικιάσεις
Αντίστοιχη είναι η εικόνα στο πεδίο των μισθώσεων. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον σε πολλές περιοχές για σπίτια προς ενοικίαση.  

Είναι ενδεικτικό ότι αν και στο Κέντρο της Αθήνας, δεν καταγράφονται αυξήσεις, η τιμή ανά τ.μ. παραμένει στα ύψη και κοντράρεται στα ίσα με περιοχές- φιλέτα του Λεκανοπεδίου.  

Η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στο Κιλκίς με 3,29€/τ.μ. και η υψηλότερη τιμή στη Χαλκιδική με 29,5€/τ.μ. Δυναμική είναι η επιστροφή στα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ παρά τη «βουτιά» στις Κυκλάδες, η ζητούμενη τιμή παραμένει πάνω από τα 15€/τ.μ.



topontiki.gr