MY KTEO

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Πώς ένας κακός σύντροφος επηρεάζει την υγεία μας


Σε μια  έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ohio, σε γυναίκες που έχουν ξεπεράσει τον καρκίνο του μαστού και αισθάνονται ευτυχισμένες με τους συντρόφους τους, διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για μια σειρά από προβλήματα υγείας.

Παράλληλα οι γυναίκες που ήταν ικανοποιημένες από την προσωπική τους ζωή εμφάνισαν, χαμηλότερα επίπεδα στρες και οι δύο αυτοί παράγοντες συσχετίστηκαν με χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονών στο αίμα.

Το μυστικό βρίσκεται στην μείωση της φλεγμονής
Η μείωση της φλεγμονής γενικά αποτελεί το κλειδί για την επιθυμητή ευεξία και τα βελτιωμένα επίπεδα υγείας, σύμφωνα με τους ερευνητές, γεγονός που φαίνεται να ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες που ξεπέρασαν τον καρκίνο του μαστού.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, η αυξημένη φλεγμονή με την πάροδο του χρόνου, αυξάνει τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου όπως και άλλων ασθενειών.

«Είναι σημαντικό για τα άτομα που ξεπερνούν μια τέτοια ασθένεια, να αισθάνονται άνετα με τον σύντροφό τους, να απολαμβάνουν φροντίδας και κατανόησης, για να αισθάνονται άνετα να μοιραστούν τους φόβους ή τις ανησυχίες τους» δήλωσε η Rosie Shrout, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Γιατί είναι σημαντικός ένας καλός σύντροφος;
Αν και τα ευρήματα της μελέτης αφορούν γυναίκες που ξεπέρασαν τον καρκίνο του μαστού, η Rosie Shrout δηλώνει ότι είναι σημαντικό να αισθάνεται ικανοποίηση κανείς από την προσωπική του ζωή κι ειδικά στην περίπτωση όπου αντιμετωπίζει τα άγχος και την αβεβαιότητα μιας ασθένειας.
Μία καλή σχέση προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη, αλλά το ευρύτερο μήνυμα των ερευνητών είναι να αντλούμε δύναμη και υποστήριξη από τους ανθρώπους γύρω μας. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσουμε υγιείς σχέσεις με άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται για την ευημερία μας.


govastileto.gr