MY KTEO

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Γεωργιάδης: Επιδότηση σε ρεύμα και φυσικό αέριο για όλους


Στην εξαγγελία πως η επιδότηση για το φυσικό αέριο θα είναι για όλους και δεν θα δοθεί με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν θα αφήσουμε την αύξηση στην ενέργεια να επηρεάσει τους λογαριασμούς του καταναλωτή σε ρεύμα και φυσικό αέριο, η κυβέρνηση με μέτρα θα απορροφήσει τις αυξήσεις για το μέσο νοικοκυριό.

Όσον αφορά στο ρεύμα και το φυσικό αέριο αυτό θα είναι για όλους, για το πετρέλαιο θέρμανσης αυτό θα αφορά τους δικαιούχους», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργιάδης.

Oι τιμές στα τρόφιμα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, δεν είναι υψηλότερες, πλην των καυσίμων και των νωπών φρούτων», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι οι αλυσίδες τροφίμων μπορούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις στα ναύλα.

«Η ενέργεια είναι ειδική κατηγορία, δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε αύξηση σε ένα κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας πρέπει την άλλη μέρα τα καταστήματα να αυξήσουν τις τιμές» είπε.

Υπενθυμίζουμε ότι εντός των ημερών θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση με την οποία θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την επιδότηση των καταναλωτών ρεύματος και φυσικού αερίου.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη:

«Η ενέργεια είναι μία ειδική κατηγορία. Εκεί έχουμε μία παγκόσμια κρίση διαφορετικού τύπου. Οι αυξήσεις στην ενέργεια που αφορούν στο μέσο νοικοκυριό με τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση θα απορροφηθούν από την Κυβέρνηση. Δεν θα αφήσουμε η αύξηση στην ενέργεια να επηρεάσει τους λογαριασμούς του καταναλωτή στη ΔΕΗ ή στο φυσικό αέριο».

«Ως προς το ρεύμα και ως προς το φυσικό αέριο θα καλύψουμε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ως προς το πετρέλαιο θέρμανσης θα καλύψουμε τους δικαιούχους του πετρελαίου θέρμανσης ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια και ούτω καθεξής».

«Αν κάτι διακρίνει αυτή την Κυβέρνηση και η οικονομία μας πάει τόσο πολύ καλά, οι αγορές μάς εμπιστεύονται και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ανεβαίνει συνεχώς παρά την πανδημία είναι γιατί δουλεύουμε με σύνεση, με σωφροσύνη και νοικοκυρεμένα. Για αυτό έχουμε τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, γιατί δουλεύουμε σωστά. Αφήστε να μας να κάνουμε την δουλειά μας».