MY KTEO

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Θ. Ζεμπίλης: Να δοθεί το επίδομα θέρμανσης στα πυρόπληκτα νοικοκυριά της Β. Εύβοιας - Παρέμβαση σε Χ. Σταϊκούρα


Με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης ζητάει να δοθεί το επίδομα θέρμανσης σε όλα τα πυρόπληκτα νοικοκυριά της βόρειας Εύβοιας. Συγκεκριμένα, η επιστολή του Θανάση Ζεμπίλη προς την αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών αναφέρει τα εξής: 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 
  
Η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου εκτός από τα χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους, περιουσιών και σπιτιών, άφησε πίσω της και τεράστιες απώλειες εισοδήματος στα νοικοκυριά της βόρειας Εύβοιας. Οι κατεστραμμένες περιοχές χρειάζονται την ενίσχυση της Πολιτείας, ώστε οι πολίτες να παραμείνουν στα μέρη τους και να μην τα εγκαταλείψουν. 
  
Ειδικά τον φετινό χειμώνα, όπου αναμένεται ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης της τάξης του 20% σε σχέση με πέρυσι, αρκετά νοικοκυριά στις περιοχές αυτές δεν θα μπορέσουν να προμηθευτούν καύσιμα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Είναι, λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη το επίδομα θέρμανσης να συμπεριλάβει και τα νοικοκυριά των πυρόπληκτων δήμων της Βόρειας Εύβοιας.    
     
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, παρακαλώ όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο θέσπισης ειδικής διάταξης που θα συμπεριλαμβάνει στους δικαιούχους του επιδόματος τους μόνιμους κατοίκους των πυρόπληκτων δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Το συγκεκριμένο επίδομα που θα έχει μεν ελάχιστο οικονομικό αποτύπωμα στον προϋπολογισμό, θα αποτελέσει όμως μεγάλη βοήθεια για τους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου».