MY KTEO

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Φάνης Σπανός: Η μάχη με τον χρόνο και τα φαινόμενα συνεχίζεται με άμεσες παρεμβάσεις, αλλά και πιο μεγάλα έργα που χρειαζόμαστε, για να πετύχουμε το στοιχειώδες, να νιώθουμε απόλυτα ασφαλείς στον τόπο


Βρεθήκαμε ξανά σε μια σοβαρή καταστροφή στη βόρεια Εύβοια, απότοκο της μεγάλης πυρκαγιάς του καλοκαιριού. Μια δυνατή βροχή «κατέβασε» νερό και φερτά υλικά από ένα βουνό που δεν μπορεί πλέον να τα συγκρατήσει.

Περίπου 200 κατοικίες και επιχειρήσεις πλημμύρισαν σε Ψαροπούλι, παραλία Κοτσικιάς, παραλία Αχλαδίου και παραλία Αγ. Άννας, ενώ καταστράφηκαν πολλοί δημοτικοί κυρίως δρόμοι και παραλιακά μέτωπα.

Οι πλήρεις καθαρισμοί των ρεμάτων και τα πρώτα αντιδιαβρωτικά που είχαν προηγηθεί σαφώς περιόρισαν το φαινόμενο, όμως η πλήρης αντιπλημμυρική θωράκιση απαιτεί άλλης κλίμακας έργα, τα οποία και έχουμε αιτηθεί, ώστε να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Η μάχη με τον χρόνο και τα φαινόμενα συνεχίζεται με άμεσες παρεμβάσεις, αλλά και πιο μεγάλα έργα που χρειαζόμαστε, για να πετύχουμε το στοιχειώδες, να νιώθουμε απόλυτα ασφαλείς στον τόπο μας.