MY KTEO

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Νέα προειδοποίηση για την πανδημία από τον Σωτήρη Τσιόδρα


Τι επισημάνθηκε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας για την πιθανότητα να ξεφύγει ο κορωνοϊός από τα εμβόλια ή να γίνει πιο θανατηφόρος.

Τις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων (ECDC) για αναμενόμενη έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ανέδειξε σήμερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας, προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών Νικόλα Χρηστάκη, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως  όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστικη κάλυψη τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων. Εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά όλων εκείνων οι οποίοι, όπως ανέφερε, «διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων».

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, διότι, στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις.

Ο κ. Χρηστάκης τόνισε πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να ξεφύγει ο ιός από τα εμβόλια ή να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος παρουσίασε διεξοδικά την προσφορά και το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών στη νοσηλεία και την αποθεραπεία ασθενών με νόσο Covid-19.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr