MY KTEO

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου: Για άλλη μια φορά περιμένουμε με τρόμο και αγωνία να περάσει ένα κύμα κακοκαιρίας


Ανακοίνωση

Για άλλη μια φορά περιμένουμε με τρόμο και αγωνία να περάσει ένα κύμα κακοκαιρίας. Μας άφησαν απροστάτευτους, ανοχύρωτους. 14 μήνες μετά την πλημμύρα του Αυγούστου 2020 δεν πήραν τα μέτρα

που έπρεπε ούτε καν για να καθαριστεί εντελώς η κοίτη του ποταμού. Αντίθετα έχει μπαζωθεί χειρότερα από πριν. Ο κίνδυνος υπερχείλισης είναι μεγαλύτερος τώρα πια. Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος θα είναι συνυπεύθυνοι στο ίδιο έγκλημα για πολλοστή φορά αν πλημμυρίσουμε στο Ληλάντιο. Πέρα από το γεγονός ότι ούτε κουβέντα για έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων. Ούτε η οριοθέτηση του ποταμού δεν έγινε. Μόνο υποσχέσεις και λόγια στον αέρα που στην ουσία επιβεβαιώνουν την αδιαφορία τους για τις ζωές μας και τις περιουσίες μας. Διαβάσαμε άλλη μια ανακοίνωση στο ίντερνετ από την Πολιτική Προστασία του Δήμου που copy paste κάθε φορά μας δίνουν οδηγίες αυτοπροστασίας από την ενδεχόμενη πλημμύρα.

Απαιτούμε να γίνει οργανωμένη εκκένωση των οικισμών αν η κατάσταση το απαιτήσει και να διασφαλιστεί από τον Δήμο ή την Περιφέρεια η μετακίνηση των κατοίκων και η διαμονή τους σε καταλύματα.