MY KTEO

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Εύβοιας για την απεργία

 


Η ΕΛΜΕ Εύβοιας χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες απεργούς της ΕΛΜΕ Εύβοιας και τους χιλιάδες όλης της χώρας, καθώς και τις συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11.10.2021, σε όλες τις πρωτεύουσες νομών με εντυπωσιακή μαζικότητα, κόντρα στις απειλές, τους εκβιασμούς, τις συκοφαντίες, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών (ακόμη και για 3000 ευρώ ατομικό πρόστιμο). Τίποτα από όλα αυτά δε στάθηκε ικανό να εμποδίσει τις χιλιάδες των συναδέλφων να απεργήσουν και να διατυμπανίσουν τη θέλησή τους ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των δημόσιων σχολείων. Η μεγαλειώδης δε, συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Εφετείο και η πορεία που ακολούθησε ως τη Βουλή, όπου συναντήθηκε με την πορεία των μαθητών/τριών, καταδεικνύει ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι/ες μας και ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί.

Με δεδομένη την καθολική καταδίκη των μέτρων της Αξιολόγησης από τη βάση του κλάδου μας, όπως δείχνει και η πλειονότητα των συλλόγων πανελλαδικά που αρνούνται να πραγματοποιήσουν συνεδρίες υλοποίησης των αντιδραστικών μέτρων για την αξιολόγηση που προβλέπει ο αντιλαϊκό νόμος 4823/21, αλλά και μετά τα μαζικότατα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την ημέρα της απεργίας, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας είναι πια απονομιμοποιημένη στη συνείδηση του κλάδου.

 Η απόφαση του εφετείου έκρινε την απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ παράνομη όπως η πρωτόδικη απόφαση, αλλά   απέρριψε την καταχρηστικότητα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ !!!

Η απόφαση του εφετείου έχει μια εξαιρετικά σοβαρή - θετική πλευρά! Απέρριψε το αίτημα της Υπουργού να χαρακτηρίσει την ΑΠΕΡΓΙΑ καταχρηστική! Το εφετείο απέρριψε την υποχρέωση να παρέχει προσωπικό ασφαλείας που υπήρχε στην πρωτόδικη απόφαση!

Το εφετείο την χαρακτηρίζει παράνομη

α) γιατί δεν υπήρξε προσφυγή στον ΟΜΕΔ δηλ την προβλεπόμενη διαδικασία του νόμου Χατζηδάκη - απεύθυνση στον διαμεσολαβητή των 3 συνδικαλιστικών οργανώσεων / λόγος που ισχύει και για τις 3 συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΠΕΕΑ)

και β. επιδικάζει 3000 ευρώ πρόστιμο που αφορά αποκλειστικά τις Ομοσπονδίες και μόνο σε περίπτωση που καλέσουν σε συνέχεια της ήδη προκηρυγμένης απεργίας .

 Σε καμιά περίπτωση ενδεχόμενο πρόστιμο δεν αφορά τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν σε συνέχεια της απεργίας αυτής.

Τα παραπάνω στοιχεία της απόφασης δίνουν καθαρά τη δυνατότητα της επαναπροκήρυξης της ΑΠΕΡΓΙΑΣ από τις ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ και αφήνουν ανοιχτό το δρόμο να προκηρυχτεί αυτή και από τα πρωτοβάθμια σωματεία, δηλ. από τις ΕΛΜΕ, με όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις (αναμένουμε γνωμοδότηση από τη νομική σύμβουλο της ΟΛΜΕ)

 

Με βάση αυτή την εξέλιξη είναι άμεση απαίτηση της ΕΛΜΕ Εύβοιας ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΏΝ ΣΥΝΑΔΈΛΦΩΝ προς τις Ομοσπονδίες να επαναπροκηρύξουν την ΑΠΕΡΓΙΑ !

Μέχρι τη ολοκλήρωση και των τυπικών διαδικασιών από τις Ομοσπονδίες υπενθυμίζουμε ότι:

ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.

Ως εκ τούτου το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Εύβοιας απευθύνεται στους/στις διευθυντές/ντριες των σχολείων που δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμη συνεδρίες για την «αποτίμηση της σχολικής μονάδας» και τους τονίζει ότι θεωρεί αυτονόητη την ΑΝΑΒΟΛΗ των ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ των συλλόγων των σχολείων τους, που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα, καθώς και της δυνατότητας για ανάθεση που τους παρέχει ο νόμος 4823/2, αφού την Πέμπτη 14/10/2021 υπάρχει Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας και το Σάββατο νέα Γενική Συνέλευση προέδρων.  

Επιπλέον η  χθεσινή κίνηση του Υπουργείου Παιδείας και του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης να ζητήσει με προφορικές εντολές από τους Δ/ντές/ντριες σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο νομό μας να συγχωνεύσουν τμήματα  καταδεικνύει, με τον πιο άμεσο τρόπο τις διαθέσεις του υπουργείου, αλλά και το πώς αντιλαμβάνονται την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η δημόσια υγεία ούτε τα παιδαγωγικά αποτελέσματα μετά από δυο χρονιές εγκλεισμού και τηλεκπαίδευσης. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξαφανίσουν μερικά από τα χιλιάδες ακόμη πανελλαδικά κενά και να μειώσουν τις προσλήψεις αναπληρωτών γ’ φάσης

Για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα και προκειμένου να οργανώσουμε τα επόμενα μας βήματα σας καλούμε σε έκτακτη Γενική διαδικτυακή συνέλευση την Πέμπτη 14.10.2021 και ώρα 7 μ.μ. στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://minedu-secondary.webex.com/join/nikaarg

Το Δ.Σ. προτείνει:

•           Επαναπροκήρυξη από την ΟΛΜΕ της απεργίας-αποχής με όλα τα απαραίτητα μέτρα κάλυψης των συναδέλφων

•           Αναβολή όλων των συνεδριάσεεων για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

•           Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ την Παρασκευή 15/10 για τις συγχωνεύσεις τμημάτων με γονείς και μαθητές

•           Απεργιακό βήμα μαζί με υγειονομικούς στις 21 Οκτώβρη

                                 Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας