MY KTEO

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Με τον Γιώργο Κελαϊδίτη συναντήθηκε ο Βασίλης Σφακιανόπουλος που ξεκίνησε περπατώντας από την Κυψέλη με προορισμό τα Ελληνικά


Στις 4 Οκτωβρίου, ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, ιθύνων νους του Save Your Hood, ξεκίνησε μια ατομική προσπάθεια, φεύγοντας από τη δικιά του γειτονιά στην Κυψέλη. Σκοπός του περπατώντας να φτάσει μέχρι τα Ελληνικά Ευβοίας, καλύπτοντας 162 συνολικά χιλιόμετρα. Μάλιστα, καθ' όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος αυτού θα διασχίσει τις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές της Πάρνηθα και της  Βόρειας Εύβοιας. 

Σήμερα το πρωί έφτασε στη Χαλκίδα και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη. Με αφορμή τη συνάντηση αυτή ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η μέρα δε μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα, συναντώντας τον Βασίλη Σφακιανόπουλο στην είσοδο του διοικητηρίου Π.Ε. Εύβοιας, κάνοντας μια σύντομη στάση πριν συνεχίσει το μεγάλο του οδοιπορικό και τη συγκινητική του προσπάθεια για τη Βόρεια Εύβοια.   

Ο Βασίλης είναι ένα νέο παιδί που αποφάσισε μέσα στις σκοτεινές μέρες της πανδημίας, να σκορπίσει το δικό του φως μαζί με χιλιάδες άλλους εθελοντές αναλαμβάνοντας δράσεις καθαρισμών από τα σκουπίδια που ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ πετούμε αριστερά δεξιά στις γειτονιές μας, δίνοντας ένα μήνυμα πως πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία και συμπεριφορά μας και το σημαντικότερο, να δείξουμε στα παιδιά μας το δρόμο για να ξεριζώσουμε την κακή αυτή συνήθεια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Βασίλη και την ομάδα του Save Your Hood και μια υπόσχεση σύντομα να ξανασυναντηθούμε για να σχεδιάσουμε και να προσφέρουμε όλοι μαζί σε αντίστοιχες δράσεις για την Π.Ε. Εύβοιας».

Εδώ να σημειωθεί ότι σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι διπλός:
  1. H οικονομική ενίσχυση των επαγγελμάτων που έμειναν χωρίς αντικείμενο από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στο χωριό Ελληνικά Βόρειας Ευβοίας.
  2. H ανάδειξη του προβλήματος ρύπανσης που δημιουργείται από τις κακές συνήθειες των οδηγών, τη σχέση του με τις πυρκαγιές και την αλλαγή της νοοτροπίας μας κατά την οδήγηση και όχι μόνο.