MY KTEO

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ζαζιάς: Το παραμύθι της «κλιματικής κρίσης» δεν νομίζω ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πάλι εδώ


Το καλοκαίρι η Βόρεια Εύβοια κάηκε , δυο μήνες μετά απροστάτευτη βλέπει τις πληγές της να βαθαίνουν από αναμενόμενες  , εδώ και μια εβδομάδα, έντονες βροχοπτώσεις  ,από κυβερνητική και οχι μόνο ολιγωρία.

 

Οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να θωρακιστουν αμεσα ,κυρίως οι κατοικημένες περιοχές (χωριά) από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού ,δεν πραγματοποιήθηκαν έγκαιρα ,οδηγώντας σε απελπισία και απόγνωση τους κατοίκους της , που για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες μετρούν τις πληγές του. Και πάλι με το πρωινό , οι κάτοικοι της Βορειας Εύβοιας κλαίνε πάνω από τις κατεστραμμένες περιουσίες τους , πάνω στις λίγες ,αλλα απαραίτητες , υποδομές .

 

Το «επιτελικό κράτος» δεν ειχε φαινεται και πάλι την ικανότητα και την δυνατότητα να κάνει τις εκτιμήσεις του και να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα για τις συνεπειες των καλοκαιρινών καταστροφικών πυρκαγιών  και να επέμβει αμεσα στις κατοικημένες περιοχές ΜΟΝΟ και να αφήσει τις «ολιστικές μελέτες» για αργότερα

Ποιος ομως να κάνει εκτιμήσεις και προβλέψεις και να βγάλει κάποιο σχέδιο; Αφού ο τραγικός και λαλιστατος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ,με το ελάχιστο πολιτικό βάρος , με θράσος , με αλαζονεία και με πλήρη άγνοια της καταστάσεώς στην Εύβοια ,επιχείρησε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ,ξεκάθαρα να δώσει το... στίγμα πως οι πλημμύρες δεν σχετίζονται με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, την ώρα που οι καταγγελίες των κατοίκων και των ειδικών και επιστημόνων , αλλα και του Περιφερειαρχη επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε  ότι «Οι ζημιές είναι χαμηλά προς τη θάλασσα και  δεν πρέπει να συνδέουμε τις ζημιές κοντά στη θάλασσα με τα καμένα», προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις μη έγκαιρες δράσεις της κυβέρνησης . Το αποκορύφωμα στις σαθρές και γελοίες δικαιολογίες  που έχουμε ακούσει έως τώρα, ηταν  από τα χείλη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ,σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση δεν έκανε αντιπλημμυρικά έργα επειδή ήταν Αύγουστος!!!!!! Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσπάθησε για άλλη μια φορά να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λεγοντας ότι, «με το θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, δυστυχώς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά φαινόμενα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , παιδί του κομματικού σωλήνα , δεν γνωρίζει ότι « Συν Θεώ της Ελλάδος και χείρα κίνει…» , εσεις κουνήσατε τα χέρια σας ως συντεταγμένη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ; Ο θεός ειναι δεδομένο ότι προστατεύει την ΠΑΤΡΙΔΑ διαχρονικά , αφού εμείς πρωτα κάνουμε τα αυτονόητα για τον συνάνθρωπο μας, για τον λαό μας …… Δεν γνωρίζει ότι  οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες είναι φαινόμενα που μπορεί να αποφευχθούν ή έστω να περιοριστούν με τη σύγχρονη επιστημονική και οικολογική γνώση και την κατάλληλη προετοιμασία.

 

Δεν αντελήφθησαν οι κυβερνώντες , οι οποίοι δημιούργησαν μια δυσκίνητη , πολυέξοδη και αναποτελεσματική Πολιτική Προστασία , οτι στην Εύβοια αμεσα χρειάζονται στοχευμένα έργα σε συγκεκριμένες κατοικημένες περιοχές, για να αποτρέψουν την ανάπτυξη των πλημμυρικών φαινομένων και να αποφύγουμε την σημερινή κατάσταση στην πολύπαθη Εύβοια .

 

Δεν ζητήθηκε οι συνδρομή του Στρατού μας , με το Ειδικο Τάγμα Μηχανικού , που εδρεύει σε όμορο νόμο , ώστε σε πρώτη φάση και αμεσα με το τέλος των πυρκαγιών , να αρχίσουν τα αντιπλημμυρικά έργα πέριξ και εντός των κατοικημένων περιοχών και μεχρι να δοθούν τα έργα σε εργολάβους . Δυστυχώς αντι οι κυβερνώντες να προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές του νησιού  , καταναλώνονται πως θα δωσουν τα έργα σε ημέτερους ………

 

Η πολιτεία, θα πρέπει σημερα να είναι διπλα στον πολίτη και στο κομμάτι της πρόληψης αλλά και στο κομμάτι της αρωγής και οχι να «λιάζεται» στην παραλία …… Η υπομονή εξαντλείται και τα περιθώρια πλέον έχουν τελειώσει. Η πολιτεία οφείλει να βρεθεί στο πεδίο της καταστροφής. Τα όρια της αυτοδιοίκησης τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού .

 

Το παραμύθι της «κλιματικής κρίσης» δεν νομιζω ότι μπορειτε να το χρησιμοποιήσετε πάλι εδώ