MY KTEO

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου ια τις επιπτώσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις ελλείψεις στην αντιπλημμυρική προστασία


Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του 69χρονου άντρα που έχασε χθες τη ζωή του στην περιοχή των Τσακαίων. Είναι εξοργιστικό να χάνεται ανθρώπινη ζωή από μια κακοκαιρία που μάλιστα είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες.

Άλλη μια φορά η περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Στύρων αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα από βροχοπτώσεις καθώς ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός είναι ανεπαρκής ενώ τα προβλήματα επαναλαμβάνονται όποτε οι βροχοπτώσεις είναι σχετικά πιο ισχυρές. Και πάλι το ρέμα που εκβάλει στην Κεφάλα των Νέων Στύρων δημιούργησε πρόβλημα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αποθήκες και υπόγεια παρά το γεγονός πως οι κάτοικοι επισημαίνουν το γεγονός εδώ και πολλά χρόνια. Και πάλι ο επαρχιακός δρόμος προς Νέα Στύρα για κάποιες ώρες έκλεισε, δρόμοι στα Μεσοχώρια κατέρρευσαν.

Καθώς σήμερα και τις επόμενες μέρες αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα πρέπει να παρθούν έστω και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων.

Επίσης, άμεσα πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές από τις πλημμύρες στις υποδομές (δρόμοι κλπ), να αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς στο 100% της ζημιάς, να εκπονηθούν μελέτες και να ξεκινήσουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, ιδιαίτερα στην περιοχή των καμένων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ο δημοτικός σύμβουλος Καρύστου

Δημήτρης Παρασκευάς