MY KTEO

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Το Επιμελητήριο Εύβοιας για τα νέα μέτρα στην εστίαση


Στην εστίαση, όπου έχουμε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, δηλαδή στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά η διασκέδαση και η εστίαση. Θα τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία, ενώ για το προσωπικό το οποίο εργάζεται θα υπάρχουν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται, δηλαδή η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία. Στους χώρους, διασκέδασης θα υπάρχει πλέον πλήρης ελευθερία σε όσους είναι εμβολιασμένοι και οι χώροι είναι αμιγώς εμβολιασμένοι, κλειστοί χώροι.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, οι «κόκκινες» περιοχές θα έχουν τα χαρακτηριστικά της ενημέρωσης της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα από αυτά που θα ισχύουν σε όλη την επικράτεια. Στις «κόκκινες» περιοχές καταργείται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες και της απαγόρευσης μουσικής.

Συνεπώς, στα πλαίσια της προστασίας όλων - και των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων - θα υπάρχει πλήρης ελευθερία στην κατεύθυνση των χώρων όπου βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι.

Στην εστίαση, όπου έχουμε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, δηλαδή στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Θα μπορεί να λειτπυργεί κανονικά η διασκέδαση και η εστίαση. Θα τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία, ενώ για το προσωπικό το οποίο εργάζεται θα υπάρχουν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται, δηλαδή η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία. Στους χώρους, διασκέδασης θα υπάρχει πλέον πλήρης ελευθερία σε όσους είναι εμβολιασμένοι και οι χώροι είναι αμιγώς εμβολιασμένοι, κλειστοί χώροι.

Στους ανοιχτούς χώρους, όσοι επιλέξουν να είναι μόνο για εμβολιασμένους θα υπάρχει πλήρη λειτουργία. Για τους άλλους χώρους που είναι μικτούς στη διασκέδαση, ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν, δηλαδή η επίδειξη rapid test από τους μη εμβολιασμένους.

Τα νέα μέτρα θα ισχύουν από το Σάββατο 09.10.2021 για 15 ημέρες οπότε και θα αξιολογηθούν εκ νέου.