MY KTEO

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Παπαθωμά και Πετράκος εναντίον Λιάγκα: "Λογύδριο του για να δημιουργήσει ανυπόστατες εντυπώσεις με ευτελή επιχειρήματα"


Καλεσμένος στο "Πρωινό” του ΑΝΤ1 βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον κορονοϊό, τα εμβόλια και τις προτάσεις που δέχτηκε από αρκετά κόμματα μετά από τις δηλώσεις που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Μερικές από τις δηλώσεις του: 

"3 καθηγητές πανεπιστημίου μου είπαν ότι δεν χρειάζομαι το εμβόλιο επειδή κάνω μια υγιεινή ζωή κι από τις εξετάσεις μου είδε ο γιατρός ότι τα επίπεδα κάποιων βιταμινών είναι αρκετά υψηλά, από την μύτη μου δεν περνάει όχι ο κορονοιός, αλλά ούτε ο Τιτανικός”

 "Αρνούμαι τον όρο αντιεμβολιαστής κι αρνητής. Δεν αρνούμαι την ύπαρξη του ιού. Αρνούμαι τη σοβαρότητα. Αρνούμαι τα μέτρα. Δεν είμαι αντιεμβολιαστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια. Αλλά θέλω ένα εμβόλιο ασφαλές και δεύτερον, να έχω την επιλογή”.

Στη συνέχεια και λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη, τον λόγο πήρε ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος σχολίασε τα λεγόμενα του τραγουδιστή, δηλώνοντας "Δε μιλάω τόση ώρα και σε ακούω. Έχω την αίσθηση ότι έτσι όπως το εκφράζεις εσύ αυτό είναι πιο φασιστικό από αυτούς που κατηγορείς για φασίστες που φιμώνουν τους ανθρώπους που είναι εναντίον των εμβολιασμών. Ο καθένας έχει την άποψή του” με τον τραγουδιστή να απαντά: "Αν μου το έλεγες τώρα ψύχραιμα δε θα το έλεγα".

Ο Γιώργος Λιάγκας συνέχισε ρωτώντας: "Εκλαμβάνεις τον εαυτό σου ως έναν αυτόκλητο σωτήρα; Λες την άποψή σου κι είναι σεβαστή. Αισθάνεσαι λίγο ότι είσαι Δον Κιχώτης, Ρομπέν των Δασών, ο Ζορό που θα διαφωτίσει τον κόσμο; Νομίζω ότι αισθάνεσαι ότι κάποιος σε έχει ορίσει να είσαι επικεφαλής μιας άποψης και το πήρες περισσότερο σοβαρά από ο,τι θα έπρεπε” με τον Γρηγόρη Πετράκο να σημειώνει: "Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε έναν πόλεμο. Υπάρχει πόλεμος. Όχι υγειονομικό πόλεμο”.

Αυτή την έντονη συζήτηση δημοσίευσε αργότερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γρηγόρης Πετράκος με τη σύντροφο του Θεοφανία Παπαθωμά να κατηγορεί τον Γιώργο Λιάγκα για "λογύδριο που είχε ως στόχο να δημιουργήσει ανυπόστατες εντυπώσεις με ευτελή επιχειρήματα". 

Συγκεκριμένα, η Θεοφανία Παπαθωμά δήλωσε "Ο Λιάγκας πονηρά δεν μιλούσε όση ώρα μιλούσες γιατί ξέρει να χειρίζεται το ανήθικο παιχνίδι της ζωντανής συνέντευξης και την εξουσία του οικοδεσπότη και κράτησε τα τελευταία λεπτά για το λογύδριο του για να δημιουργήσει ανυπόστατες εντυπώσεις με ευτελή επιχειρήματα βασιζόμενα σε φράσεις όπως "είσαι λάθος πάρτο αλλιώς, τι νομίζεις ότι είσαι ο Δον Κιχώτης” και άλλες χαζομάρες. Στα τελευταία λεπτά κ κλείνει στερώντας σου το δικαίωμα να τοποθετηθείς. Πάγια τακτική προπαγάνδας. Το ήθος όμως φαίνεται κι αλήθεια λάμπει. Μπράβο σου!"

Στη συνέχεια, ο Γρηγόρης Πετράκος έγραψε σε ένα άλλο σχόλιο "Αν ξαναδείς το βίντεο για δεκαπέντε λεπτά τους πήρα μονότερμα και έλεγα μόνος μου κάποια πράγματα που ήθελα να ακουστούν χωρίς καν να με ρωτήσουν… Στο τέλος επειδή η κουβέντα δεν εξελισσόταν όπως ήθελαν, έκανε ένα μονόλογο ο Λιαγκας προσπαθώντας να με κοροϊδέψει και να το κλείσει έχοντας πει την τελευταία κουβέντα. Πιστεύω όμως ότι πρόλαβα να διευκρινίσω κάποια πράγματα που ήθελα.

Τώρα για τα επιστημονικά στοιχεία που λες, δεν υπήρχε περίπτωση να με αφήσουν να πάω προς τα εκεί για αυτό και δεν το επιχείρησα… Αν άρχιζα να λέω για τις ΜΕΘ θα πέφτανε διαφημίσεις σε δέκα δευτερόλεπτα και δε θα προλάβαινα να πω τίποτα άλλο. Έπαιζα εντός της έδρας τους και αυτό έχει κάποια όρια. Όμως θεώρησα χρήσιμο να ακουστούν έστω κάποια πιο γενικά πράγματα στο κοινό που βλέπει τηλεόραση".


Missbloom.gr