MY KTEO

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Συντάξεις χηρείας: Γιατί καθυστερεί η απονομή – Τι θα γίνει με τις περικοπές


Καθυστέρηση παρουσιάζεται σχετικά με την απονομή των συντάξεων σε 444 χήρες ναυτικών και όχι μόνο, με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, να μιλά για το εν λόγω θέμα σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας  ότι το εν λόγω θέμα έχει προκύψει από τον νόμο Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο νόμος ήταν ατελής καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη να πάρουν συντάξεις χηρείας οι γυναίκες ναυτικών από το Ταμείο τους.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το θέμα ρυθμίστηκε με τον νόμο που περασε πριν από περίπου έναν μήνα για τις επικουρικές συντάξεις, βγήκε σχετικό Δελτίο Τύπου για τη ρύθμιση και μίλησε και ο ίδιος στην Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες το θέμα θα κλείσει και οι δικαιούχοι θα λάβουν τις συντάξεις που δικαιούνται από το ΝΑΤ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουμε με αυτό το θέμα» υπογράμμισε. «Δεν θα κάνει κουμάντο ο καθένας που νομίζει. Το θέμα αντιμετωπίστηκε ιεραρχικά και έκλεισε», τόνισε. Επίσης, δήλωσε ότι «έχουν σταλεί στο πειθαρχικό 10 – 11 ακραίες περιπτώσεις ταλαιπωρίας των πολιτών και το πειθαρχικό θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει αναλόγως».

Tι είπε ο υπουργός Εργασίας για τις εκκρεμείς συντάξεις
Για το θέμα της επιτάχυνσης της απονομής των εκκρεμών συντάξεων των ανθρώπων που περιμένουν για αρκετούς μήνες ο υπουργός δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα αλλά τόνισε ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια με την εγκατάσταση 2.000 καινούργιων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων από ιδιωτικές εταιρείες, στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί η οργάνωση του ΕΦΚΑ. Επίσης αναφέρθηκε στη λειτουργία του «Πράσινου Κτιρίου» στην Κηφισίας για τις διαδοχικές συντάξεις, και σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα πιάσουν δουλειά και οι ιδιώτες δικηγόροι και λογιστές.

Πρώτος στόχος είναι να κλείσουν οι παλιές εκκρεμότητες από το 2019 και τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε ο υπουργός λέγοντας ότι υπάρχει βελτίωση. «Από τις 155.000 συντάξεις που εκκρεμούσαν τον Ιανουάριο, σήμερα εκκρεμούν 129.000 και ενώ παλιότερα έβγαιναν 10.000 συντάξεις το μήνα το 2019 και τώρα βγαίνουν 20.000 και σε λίγο θα ανέβουν στις 39.000», σημείωσε.


Newmoney.gr