Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Τραχανάς με φέτα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Τραχανάς με φέτα


Υλικά Συνταγής:
2 -1/2 φλ νερό ή γάλα
1 φλ. τραχανά ξινό
50 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. φέτα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
Λίγο μπούκοβο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Για την πειραγμένη συνταγή λευκός τραχανας με φετα και ξεροτηγάνιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ή γάλα για να βράσετε τον τραχανά. Ο τραχανας με φετα έχει συγκλονιστική γεύση, πάμε να τον φτιάξουμε!

Σε μια μικρή  κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τον τραχανά κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15’ να σκάσει ο τραχανάς.  Τότε προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα κι αποσύρουμε από την φωτιά. 

Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και λίγο αλάτι. Αν η φέτα είναι αλμυρή δεν χρειάζεται αλάτι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 7′-8′, σε μέτρια φωτιά. Ο τραχανας με φετα σβήνεται ξύδι.

Ρίχνουμε καυτή την τηγάνιση μέσα στον τραχανά κι ανακατεύουμε. Ο λευκός τραχανάς με φέτα, σερβίρεται σε μπολ και αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο μπούκοβο σε κάθε πιάτο. 


argiro.gr