MY KTEO

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρύνθου: Ούτε και εφέτος υπάρχει πρόβλεψη για αξιοποίηση χώρου για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην περιοχή της Αμαρύνθου


Στην 2η Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ερέτριας, με θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή συμμετείχε ο Λεονάρδος Μπιλάλης ως εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρύνθου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, «Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε, πως ούτε και εφέτος υπάρχει πρόβλεψη για αξιοποίηση χώρου για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην περιοχή της Αμαρύνθου, με απώτερο στόχο την έκθεση των σημαντικών ευρημάτων του Ναού της Αμαρυνθίας Αρτέμιδας.

Παρά το γεγονός ότι είναι διαχρονική απαίτηση των Συλλόγων της Αμαρύνθου και υπάρχουν σχετικές αποφάσεις από το Συμβούλιο του Τοπικού Διαμερίσματος Αμαρύνθου, η Δημοτική Αρχή δεν έχει προβεί στις απαραίτητες κινήσεις, έτσι ώστε να βρεθεί ο χώρος, με αποτέλεσμα να χαθεί και Περιφερειακή σχετική χρηματοδότηση...

Παρά τα όσα παραπάνω, ακούσαμε ακόμα ένα «Θα» και τίποτα άλλο.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε να τονίσουμε και να ενημερώσουμε ότι, «σαν Σύλλογος θα κάνουμε τα πάντα για να μην φύγει ούτε ένας κόκκος άμμου του αρχαιολογικού χώρου από την Αμάρυνθο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην διαβούλευση και ο Πρόεδρος του Συλλόγου. Παράλληλα ζητήσαμε, και αποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, το θέμα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με την συμμετοχή των Πολιτών.

Στα πλαίσια αυτά (και μετά και την παραδοχή του ίδιου του Δημάρχου, πως αν δεν βρεθεί χώρος στην Αμάρυνθο τα εκθέματα θα φύγουν από την περιοχή μας) ξεκινάμε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάρτιση πρότασης, που θα κατατεθεί στον Δήμο, στις αρμόδιες Περιφερειακές Αρχές και στα αρμόδια Υπουργεία.

Το οφείλουμε στην ιστορία και στον πολιτισμό της Αμαρύνθου και σε κάθε Αμαρύνθιο πολίτη.