MY KTEO

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός


Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωση Δήμων - ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας  στο Μαρμάρι του Δήμου Καρύστου παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κος Σπανός δήλωσε «Μιλήσαμε για τις παλιές και νέες κοινές μας προκλήσεις, τους οδικούς άξονες, τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, τις αστικές λειτουργίες, τα ανοιχτά κοινωνικά θέματα, τα κρίσιμα ζητήματα των ΑΠΕ και πολλά ακόμη. Και φυσικά την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας.

Αλλά και για τα νέα μας εργαλεία. Το ΕΣΠΑ 2021-2027 που μαζί ανεβάσαμε στο ποσό των 426.000.000 ευρώ. Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης. Και τη ΣΚΑΠΑΝΗ, τον νέο αναπτυξιακό οργανισμό που συστήσαμε από κοινού με την ΠΕΔ για να γίνει μοχλός προώθησης των προτεραιοτήτων μας.

Με τους Δήμους της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν είμαστε απλώς θεσμικοί εταίροι. Είμαστε συνοδοιπόροι στα εύκολα και τα δύσκολα της καθημερινότητας. Στα προβλήματα και τις προοπτικές. Στις κρίσεις και τις ευκαιρίες».