MY KTEO

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ξένο σώμα για τη ΝΔ οι επιτελικοί του Μητσοτάκη-Τι τους καταλογίζουν


Πολλές είναι οι πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία για τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων.

Όχι αυτών που προβάλλονται στις οθόνες των τηλεοράσεων αλλά των άλλων των αποκαλούμενων κυλιόμενων από τις οποίες μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Τα μαντάτα από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου δεν διαφέρουν από αυτά των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Υπάρχει μια εμφανής φθορά της εικόνας της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη την οποία αδυνατεί, μέχρι στιγμής, να αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπάρχουν όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια ευρήματα που προκαλούν ανησυχία αλλά εξηγούν την κινητικότητα που υπάρχει στα δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ, που ξεπερνά το 50%, θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι δεξιός με την κλασσική έννοια του όρου. Η ΝΔ, εκτιμούν, απομακρύνεται από τις αρχές στη βάση των οποίων την ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο μεγάλος όμως πονοκέφαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το κλίμα που υπάρχει στο κόμμα αλλά και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, για τους επιτελείς του επιτελικού κράτους.

Για τους Γιώργο Γεραπετρίτη, Άκη Σκέρτσο αλλά και για τους Κυριάκο Πιερρακάκη και Θόδωρο Λιβάνιο.

Κανένας τους δεν προέρχεται από στα σπλάχνα της ΝΔ.

Και όλοι τους έχουν αξιοθαύμαστα πόστα στην κυβερνητική μηχανή.

Τα στελέχη λοιπόν της παραδοσιακής λαϊκής δεξιάς ισχυρίζονται ότι τα παραπάνω πρόσωπα έχουν δημιουργήσει τις δικές τους ξεχωριστές δημοσιογραφικές κλίκες εις τις οποίες διακινούν στοχευμένες διαρροές ο ένας εναντίον του άλλου.

Παράλληλα, ο καθένας κάνει το δικό του lobbying και προωθούν τους δικούς τους ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού και όχι μόνο.

Είναι βέβαιο ότι οι προερχόμενοι από την κεντροαριστερά επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη εξακολουθούν να αποτελούν ξένο σώμα για την παραδοσιακή ΝΔ.


aftodioikisi.gr