MY KTEO

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα!

Στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της πολιτικής ηγεσίας του

Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το νόμο 4823/21 αλλά και τον αντεργατικό – αντι-συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του σχολείου της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Στην επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί του, στην εκστρατεία τρομοκράτησης από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ απαντάμε δυναμικά, μαζικά, ενωτικά και ανυποχώρητα.

Απαντάμε με 24ωρη Απεργία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Τα ζητήματα της μόρφωσης και της δημόσιας καθολικής εκπαίδευσης, της ύπαρξης του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας, η αποτροπή της υλοποίησης της αντιπαιδαγωγικής και καταστροφικής για το δημόσιο σχολείο «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων» που επιχειρεί να επιβάλει το Υ.ΠΑΙ.Θ., αφορούν όλη την κοινωνία, αποτελούν ζητήματα καθημερινού αγώνα-διαπάλης όπως έχει αποδείξει η εκπαιδευτική κοινότητα στις σχολικές μας τάξεις.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας και να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα στην κ. Κεραμέως πως δεν τρομοκρατούμαστε, πως δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και την καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους να συμπορευτούν μαζί με την εκπαίδευση στη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της κοινωνίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλούμε όλους τη Δευτέρα 11 0κτωβρίου στην πλατεία Ταχυδρομείου (πίσω από τα δικαστήρια) στις 11:00 π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συμπόρευση με την ΕΛΜΕ Εύβοιας και τους μαθητές στο στρογγυλό (12:00) και πορεία στις Διευθύνσεις Δ.Ε. και Π.Ε Εύβοιας.

Η μαζικότητα, η ενότητα και η καθολική συμμετοχή στην απεργία και στον ανυποχώρητο αγώνα θα βάλουν φραγμό στην υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών πολιτικών.