MY KTEO

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Βγήκαν μαχαίρια στη ΝΔ-Περιμένουν (στη γωνία) τον Μητσοτάκη στο συνέδριο


Βγήκαν μαχαίρια στη ΝΔ. Η διαγραφή Μπογδάνου άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου και έφερε στην επιφάνεια όλες τις διαμάχες, τις κόντρες, και τις προσωπικές στρατηγικές που υπάρχουν στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και έχουν υποχωρήσει λόγω της ανόδου στην εξουσία.

Η παρέμβαση του Νίκου Δένδια, στον οποίο χρεώθηκε η διαγραφή Μπογδάνου, δεν άρεσε στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο υπουργός Εξωτερικών εδώ και καιρό χτίζει μεθοδικά το ηγετικό του προφίλ και ανοίγει την αρχηγική του περπατησιά.

Η πρώτη τρικλοποδιά και ένα σαφές μήνυμα των ορίων, προήλθε από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος σε απλά ελληνικά κάλεσε τον Δένδια να σταματήσει να παριστάνει τον αρχηγό του κόμματος.

Ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ειδικά στους κόλπους των «σαμαρικών» βουλευτών. Είναι γνωστό ότι οι σχέση του Νίκου Δένδια με τον ισχυρό πόλο εντός της ΝΔ, τον Αντώνη Σαμαρά, είναι κακές.

Το θέμα βέβαια δεν είναι ο Νίκος Δένδιας αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο οποίος μετά το «διάλλειμα» της σημερινής συζήτησης στη Βουλή θα έλθει, θέλει δεν θέλει, αντιμέτωπος με εσωκομματικές θύελλες.

Τα μηνύματα που εκπέμπει ο Πρωθυπουργός  προκαλούν σύγχυση στο ακροατήριο της ΝΔ.

Από τη μία θέλει να μετακινήσει τη ΝΔ προς το κέντρο από την άλλη τον τρομάζει η ιδέα της δημιουργίας ενός ακροδεξιού κόμματος.

Για αυτό άλλωστε ο Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής Μπογδάνου. που πάντως εμφανίζεται ανυποχώρητος και αμετανόητος.

Για να καθησυχάσει τους ανησυχούντες στο παραδοσιακό δεξιό ακροατήριο της ΝΔ που δεν είδε κάτι κακό στις αναφορές Μπογδάνου.

Το βέβαιο είναι το συνέδριο της ΝΔ, σε δύο μήνες, δεν θα είναι εύκολη δοκιμασία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γιατί, δεν μπορεί, θα είδε και θα κατάλαβε τον συμβολισμό που έκρυβε η κοινή είσοδος των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, στο Βελλίδειο.

Εμφανίστηκαν ως στυλοβάτες και θεματοφύλακες του κόμματος και της παράδοσής του.

Ήταν σαν να έλεγαν, εμείς είμαστε εδώ.


aftodioikisi.gr