MY KTEO

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Σίμος Κεδίκογλου: «Μεγάλη αγωνία για τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα»

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  επισκέφθηκε πάλι τη Βόρεια Εύβοια μέσα σε 15 μέρες.

Τις εργασίες αποκατάστασης και προστασίας των πυρόπληκτων περιοχών στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζει

να επιβλέπει με κάθε ευκαιρία ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 15 ημερών επισκέφθηκε την περιοχή, εκφράζοντας την αγωνία του για την ταχεία ολοκλήρωση των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων. Όπως, άλλωστε, τονίζει έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα με το χρόνο που πιέζει, προκειμένου εγκαίρως και  πριν τον χειμώνα να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.



Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Υφυπουργός είχε ήδη επισκεφθεί το Δασαρχείο και τη Διεύθυνση Δασών Εύβοιας και εν συνεχεία είχε μεταβεί στα χωριά Στροφυλιά, Μουρτιά, Παραλία Αγίας Άννας του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, όπου είχε σειρά επαφών με τους ρητινοκαλλιεργητές και δασεργάτες των Δασικών Συνεταιρισμών Λίμνης, Ροβιών και Παπάδων. Ακολούθως, είχε επισκεφθεί το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και συγκεκριμένα τα χωριά Μηλιές και Κρυονερίτη συνομιλώντας με  εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων αλλά και κατοίκους.

Δεδομένης της διαρκούς αγωνίας του κ. Κεδίκογλου για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση των έργων προστασίας και αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών, μαζί με Δασολόγους την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου βρέθηκε ξανά στη Βόρεια Εύβοια, προκειμένου να  ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι εργασίες προστασίας, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν: την κατασκευή κορμοδεμάτων για τον περιορισμό της επιφανειακής διάβρωσης και απορροής, κλαδοπλεγμάτων κατά μήκος των υπολειμμάτων υλοτομίας σε εδάφη μικρών κλίσεων, με σκοπό την προστασία τους από τη διάβρωση και την επιφανειακή απορροή  και ξυλοφραγμάτων σε μικρές χαραδρώσεις και ρέματα για την αποτροπή της διάβρωσης και τη συγκράτηση φερτών υλικών.

Όπως διαπίστωσε, οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς έχουν εκδοθεί οι αντίστοιχες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις, που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την επιτάχυνση των έργων, ενώ άμεση ήταν και η εξασφάλιση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Πράσινο Ταμείο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θα κατασκευαστούν στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίες εκπονήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, γιατί υπήρξαν ιδιωτικές δωρεές και έτσι κατάφεραν να παρακάμψουν τις χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου.

«Γίνεται -τόνισε- ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και περισσότερο οι ζημιές, προτού δημιουργηθεί θέμα με την κακοκαιρία. Θέλω ολόψυχα να ευχαριστήσω όλους τους δασεργάτες που έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα με τον χρόνο για να ολοκληρώσουν τα αντιδιαβρωτικά έργα, τα οποία ήδη έχουν προχωρήσει σε ένα εντυπωσιακό βαθμό».