MY KTEO

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας: Καμιά συγχώνευση τμημάτων και τάξεων!


Συνεχίζεται η απαράδεκτη πολιτική της Κυβέρνησης για συγχωνεύσεις τμημάτων και τάξεων. Από περιοδείες μας σε σχολεία και καταγγελίες που φτάνουν από Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικούς και γονείς από σχολεία στο Δήμο Χαλκιδαίων έρχεται στην επιφάνεια ένα νέο «κύμα» συγχωνεύσεων τμημάτων και τάξεων. Μόνο κάποια από τα σχολεία που μας έχει γίνει γνωστό πως προωθούνται συγχωνεύσεις είναι:

 

Το Δημοτικό Σχολείο στο Μπούρτζι, όπου προωθείται η συγχώνευση της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης. Από την αρχή της χρονιάς έχουν σταλεί μόνο πέντε δάσκαλοι με αποτέλεσμα στη Β’ τάξη να κάνει μάθημα η δασκάλα της παράλληλης στήριξης, η Ά τάξη να έχει 25 παιδιά!

 

Το Δημοτικό Σχολείο Ανθηδόνας υποβαθμίζεται από 5θέσιο σε 4θέσιο με την Γ’ τάξη να συγχωνεύεται με την Δ’ τάξη και αντίστοιχα το Δημοτικό Σχολείο Καλοχωρίου-Παντιχείου από 6θέσιο σε 5θέσιο.

 

Στο Λύκειο στο Βαθύ Αυλίδας που στεγάζεται σε κοντέινερ, συγχωνεύονται τα τμήματα της Α’ τάξης. Μάλιστα, για να χωρέσουν τα παιδιά του υπερμεγέθους τμήματος που δημιουργείται θα καταργηθεί το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών. Έτσι, οι μαθητές της Α’ και Γ’ δε θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ούτε τα αναγκαία πειράματα για την τράπεζα θεμάτων και τις πανελλήνιες αντίστοιχα.

 

Στο Λύκειο Κανήθου συγχωνεύονται επίσης τμήματα και τα νέα που δημιουργούνται θα έχουν από 27 έως 30 μαθητές, αντίστοιχα στο  Γυμνάσιο Λαμψάκου τα τμήματα της Α’ τάξης συγχωνεύονται από 4 σε 3.

 

Τέλος, στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας τα τμήματα όλων των τάξεων συγχωνεύονται από 6 σε 5.

 

Αυτό είναι το «νέο σχολείο» που ετοιμάζει η κυβέρνηση πατώντας πάνω στα χνάρια των προηγούμενων! Το σχολείο με 28άρια τμήματα σε καιρό πανδημίας, με τάξεις Ά και Β’ Δημοτικού που έχουν πάνω από 20 παιδιά, με τάξεις-κοντέινερ, με κατηγοριοποίηση σχολείων και παιδιών, με συνεχείς εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα με την τράπεζα θεμάτων και με τον «κόφτη» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τα πανεπιστήμια. Μάλιστα όλα αυτά προωθούνται άλλη μια φορά στο όνομα της αναβάθμισης της εκπαίδευσης!

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών που δικαιολογημένα «βράζουν» από αγανάκτηση.

 

Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμιά συγχώνευση τμήματος και τάξης, να προσλάβει άμεσα όλους τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς και να εξασφαλίσει σύγχρονες σχολικές μονάδες για όλους τους μαθητές.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 

Γρανέττα Τσιβίκα

 

Βαγγέλης Σταματούκος