MY KTEO

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας στο Eviatop: Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις μεσημβρινές ώρες και θα έχουν επίκεντρο την κεντρική Εύβοια


Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έρχεται τις επόμενες ώρες στην Εύβοια. Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο Eviatop τονίζει την ανάγκη επαγρύπνησης και προσοχής καθώς τα φαινόμενα θα είναι έντονα:

"Η νεότερη ενημέρωση που είχαμε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει ότι τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις μεσημβρινές ώρες και θα έχουν επίκεντρο την κεντρική Εύβοια. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, ενώ θα έχουμε κατά τη διάρκεια των φαινομένων πιο εξειδικευμένες προγνώσεις για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

Καθόλη τη διάρκεια των δύο μηνών που μεσολάβησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια όπου εγκυμονούν και οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι καθαρισμοί ποταμών και ρεμάτων σε περισσότερους από 30 οικισμούς υψηλής επικινδυνότητας. Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου έγιναν σε συνεργασία πάντα με τις Δημοτικές αρχές επιπρόσθετες παρεμβάσεις σε σημεία που έφραξαν από φερτά υλικά. 

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας ο οποίος πραγματοποίησε τις τελευταίες δύο ημέρες έκτακτες συσκέψεις για τα προληπτικά μέτρα και το συντονισμό που θα απαιτηθεί τις επόμενες ώρες βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Δυστυχώς οι ακραίες συνθήκες που επικρατούν στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας επιβάλλουν την επαγρύπνηση, προσοχή και την τήρηση των απαραίτητων οδηγιών κατά την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων από τους συμπολίτες μας."