MY KTEO

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο +11,1% η ΝΔ, «καμπανάκι» για κορωνοϊό και πορεία της χώρας


Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Mega.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,7%, το ΚΙΝΑΛ 6%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜεΡΑ25 4,1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,7%.

Όσον αφορά στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,2%, το ΚΙΝΑΛ 8%, το ΚΚΕ 6,8%, η Ελληνική Λύση 5,3% και το ΜεΡΑ25 5,5%, ενώ τα λοιπά κόμματα φθάνουν το 7,2%.

Στο ερώτημα περί καταλληλότερου για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «λαμβάνει» 38% και ο Αλέξης Τσίπρας 16%, ωστόσο (όπως και στην πρόθεση ψήφου) τα ποσοστά του αρχηγού της ΝΔ είναι μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας.

Από εκεί και πέρα, η δημοσκόπηση «χτυπά καμπανάκια» για την κυβέρνηση σε διάφορα επίπεδα, καθώς το 51% των πολιτών αναφέρει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 53% αξιολογεί μάλλον αρνητικά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και το 85% χαρακτηρίζει ουδέτερα ή αρνητικά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.



Όσον αφορά στη συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης οι αρνητικές απόψεις είναι περισσότερες των θετικών (54% έναντι 39%) και το ίδιο ισχύει και για τον πρωθυπουργό (50% αρνητικές απόψεις και 43% θετικές). Παρόμοια εικόνα υπάρχει και για την αξιωματική αντιπολίτευση (73% αρνητικές απόψεις και 14% θετικές) και για τον αρχηγό της (19% θετικές και 71% αρνητικές).


Το μόνο αληθινά ευχάριστο στοιχείο της δημοσκόπησης αφορά στον εμβολιασμό, καθώς το 75% δηλώνει ότι είναι ήδη εμβολιασμένο και άλλο ένα 6% δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί, ενώ το «όχι» στο εμβόλιο συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 11%.


topontiki.gr