MY KTEO

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Χαλκίδα: Προσοχή τηλεφωνική απάτη για δήθεν online επενδύσεις

 


Άλλη μια καταγγελία ήρθε στη δημοσιότητα από κάτοικο Χαλκίδας, αναφέροντας τηλεφωνική απάτη, η οποία θα μπορούσε να κλέψει από κάποιον ανυποψίαστο έως και 6.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η καταγγελία eviatop πρόκειται για τηλεφωνική απάτη που φτάνει στα όρια της προσωπικής ενόχλησης και πολλές φορές των προσβολών, με παρόμοιες περιπτώσεις να γίνονται πρόσφατα γνωστές.

Το πρόσωπο, που κάνει την καταγγελία, επισημαίνει πως «εδώ και καιρό, λαμβάνω κλήσεις από δήθεν εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες επένδυσης σε κρυπτονομίσματα και ενώ αρχικά τους ζητούσα να μην με ξανά ενοχλήσουν, συνεχίζουν να καλούν κάθε φορά από διαφορετικό τηλέφωνο και αναφέροντας διαφορετική επωνυμία της εταιρείας από την οποία καλούν.

 

Σχεδόν καθημερινά δέχομαι 3-4 κλήσεις, από νούμερα εξωτερικού , κυρίως Ηνωμένο Βασίλειο , όπου στην άλλη γραμμή μιλούν ελληνικά, πότε με σπαστή και πότε κανονική προφορά λέγοντας πως είναι από εταιρεία που ασχολείται με το forex και τις online επενδύσεις. Τους ζητάς να σου πουν που βρήκαν τα στοιχεία, είτε τα μασάνε είτε σε προσβάλουν. Τους ζητάς να διαγράψουν τα στοιχεία σου από την βάση τους, λένε πως δεν θα καλέσουν ξανά, αλλά καλούν πάλι, από άλλο νούμερο, αναφέρουν άλλη εταιρία και αυτός που σε καλεί ενώ είναι ο ίδιος σου συστήνετε με άλλο Ονοματεπώνυμο. Οι κλήσεις είναι συνήθως μετά τις 12μμ και μέχρι τις 7 το βράδυ