MY KTEO

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Σεμινάριο Street Food με τον Chef Βασίλη Σπόρο και τη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS


Σεμινάριο Street Food με τον Chef Βασίλη Σπόρο και τη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS

Γαστρονομικό ταξίδι στον πλανήτη γη με 15 authentic Street Food συνταγές. Με ξεναγό τον Εξαιρετικό Chef & Εκπαιδευτή Βασίλη Σπόρο  (Σεφ του Mama Roux, συνιδιοκτήτης του Po’ Boys), θα

αποβιβαστούμε γευστικά σε Βιετνάμ, Μαλαισία, Μεξικό, Κίνα, Ινδονησία, Ιαπωνία, Ινδία, Αργεντινή και Τζαμάικα. Με λαχταριστά Samosas, Pork Gyoza, Jerk Chicken, Baozi, Tacos, Βao, Banh Xeo, Curry Laska, Takoyaki, Pollo Empanadas θα απογειώσετε τους γευστικούς σας κάλυκες μαζί με το βιογραφικό σας. Κλείστε θέση https://www.iekpraxis.gr/seminar/mageiriki/seminario-street-food-me-ton-chef-patron-vasili-sporo/

Έναρξη Αθήνα: 25/10/21

Έναρξη Χαλκίδα: 9/11/21

• Αθήνα 210-8230090 • Χαλκίδα 22210-74005

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 15 συνταγές

Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη παγκόσμια τάση στο χώρο της γαστρονομίας. Chef και εστιατόρια αγωνίζονται καθημερινά για το ποιος θα αναδείξει την επόμενη νέα τάση στο Street Food και από ποια κουλτούρα και εθνικότητα θα είναι αυτή.

Μέσα από 15 συνταγές , ο chef Βασίλης Σπόρος, ίσως ο πιο έμπειρος Chef στο Street Food στην Ελλάδα, όχι μόνο θα μας παρουσιάσει μερικές από τις πιο διάσημες συνταγές του παγκόσμιου Street Food, αλλά θα μας γνωρίσει και αρκετές έως σήμερα ‘άγνωστες’, που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν στα αυριανά μενού των εστιατορίων.

Μέσα σε 5 ώρες θα παρακολουθήσετε, αλλά και θα λάβετε μία πληθώρα από συνταγές και υποσυνταγές, όλες δοκιμασμένες χρόνια στις κουζίνες και τα festival του Chef, υλικό ανεκτίμητο. Φυσικά θα υπάρχει γευστική δοκιμή σε όλες τις  συνταγές.

Οι συνταγές που θα δούμε είναι:

Banh Xeo (Βιετνάμ)

Τραγανές Βιετναμέζικες αλμυρές κρέπες, το πιο διάσημο Street Food στο Vietnam

           με γαρίδες και μυρωδικά

           με ψητό χοιρομέρι και φύτρες φασολιού

Curry Laska (Μαλαισία)

Κατευθείαν από τη Μαλαισία, η πλούσια και αρωματική σούπα με noodles, ζωμό από γάλα καρύδας και rempah (μίγμα μπαχαρικών), με αβγά και κοτόπουλο.

(Mexico)

Tacos με κοτόπουλο chipotle

Tostadas με guacamole και πολύχρωμη pico de gallo

Μαθαίνουμε πως να φτιάχουμε masa από αλεύρι και φτιάχνουμε τα δικά μας tacos, tostadas.

(Κίνα)

Bao με καπνιστή πανσέτα και hoisin sauce

Baozi με γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια

Μαθαίνουμε τη ζύμη για να φτιάχνουμε τα γνωστά πλέον σε όλους ψωμάκια Bao μέχρι τα γεμιστά baozi με αμέτρητες εφαρμογές και γεμίσεις.

Pisang Goreng (Ινδονησία)

Οι τραγανές και πολύ νόστιμες τηγανητές μπανάνες με αυτό το πολύ ιδιαίτερο κουρκούτι και διάφορες επικαλύψεις είναι το απόλυτο επιδόρπιο.

Takoyaki (Ιαπωνία)

Οι χρυσαφένιες τηγανητές φούσκες με χταπόδι και μυρωδικά, ένα ιδιαίτερο street food που θα μπορούσε εύκολα να ταιριάξει με την ελληνική κουλτούρα

(Ινδία)

Samosas με πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά

(Αργεντινή)

Pollo Empanadas, γεμιστές με αρωματικό κοτόπουλο

(Κίνα)

Pork Gyoza, γεμιστά με χοιρινό κιμά και γαρίδες

Εδώ θα δούμε πως με μία κοινή ζύμη, αλλά διαφορετικής λογικής γεμίσεις θα ενώσουμε 3 μακρινές κουλτούρες με το πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Jerk Chicken (Jamaica)

H πιο δυνατή συνταγή για jerk συνδυάζεται με κοτόπουλο αποκάλυψη για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ!

Σεμινάριο Street Food 

Σχολή Μαγειρικής