MY KTEO

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Εύβοια: Τσίπρας – Μητσοτάκης 2-0


Τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες επισκέπτεται την Εύβοια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Τον περασμένο Μάη επισκέφθηκε την Εύβοια με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά. Την ερχόμενη Παρασκευή θα βρεθεί και πάλι στην Εύβοια, αυτή τη φορά με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια. Για τον ίδιο λόγο είχε επισκεφθεί και πάλι το Νομό τον περασμένο Αύγουστο και είχε βρεθεί στις καμένες περιοχές, ενώ η φωτιά μαινόταν ακόμα. 

Για δεύτερη φορά λοιπόν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωράει σε μια τουλάχιστον συμβολική κίνηση να επισκεφθεί τις άγρια πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Με τον πρωθυπουργό από την άλλη να μην έχει βρει τον χρόνο να κάνει μια αυτοψία. Ούτε μία φορά εδώ και τρεις σχεδόν μήνες, έστω για λίγες ώρες. Κι ούτε πρόκειται… 

Ξεπέταξε την μεγαλύτερη ίσως περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί ποτέ μια μόνο περιοχή της χώρας, με την Επιτροπή Μπένου και έριξε το μπαλάκι σε αυτήν και τους τοπικούς άρχοντες. Ώστε ο ίδιο να μην έχει επικοινωνιακά καμία σύνδεση τόσο με την παταγώδη αποτυχία αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, όσο και με την αδυναμία να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες αυτής.