MY KTEO

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός στη Χαλκίδα, ως μέλη εγκληματικής ομάδας διακίνησης αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων



Κατασχέθηκαν 292 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, (11) συσκευασίες με (510) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ως μέλη εγκληματικής ομάδας διακίνησης αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων αστυνομικών της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν αρχικά οι δύο ημεδαποί.

Πιο συγκεκριμένα, σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του ενός συλληφθέντα και κατάστημα μίνι μάρκετ που διαχειρίζεται ο δεύτερος συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (162) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και (11) συσκευασίες που περιείχαν (510) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο πρώτος συλληφθείς και ιδιοκτήτης του ανωτέρω οχήματος, μετέφερε και παρέδιδε συστηματικά αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα στον δεύτερο συλληφθέντα (διαχειριστή του καταστήματος μίνι μάρκετ).

Επίσης, από την περεταίρω έρευνα, διακριβώθηκε ότι ο πρώτος συλληφθείς, που είχε τον ρόλο του μεταφορέα των αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων με το όχημά του, προμηθευόταν αυτά από τον αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε ομοίως και συνελήφθη, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (130) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.

Από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την συστηματική διακίνηση αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας.         

Από τους αστυνομικούς, αναζητείται επίσης για να συλληφθεί ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση διενέργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.