MY KTEO

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου: Καταψήφισε η αντιπολίτευση τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης οικονομικού έτους 2019


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις χρήσης οικονομικού έτους 2019 του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την αντιπολίτευση σύσσωμη να δίνει αρνητική ψήφο. Η μείζονος αντιπολίτευση με αφορμή την καθυστέρηση και την ολιγωρία, όπως ο επικεφαλής Δημήτρης Θωμάς υποστήριξε, στην επίλυση του προβλήματος με το χρέος που έχει προκύψει στο Παρακαταθηκών και Δανείων από υπερανάληψη που φέρεται να έκανε η διοίκηση του πρώην Δήμου Κονιστρών κατά τα έτη 2004-10 και που ανέρχεται στο ποσό των 292.000 ευρώ. 

«Ο κ. Θωμάς προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Αυτά τα θέματα έπρεπε να είχαν λυθεί από την αρχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Το θέμα μας όμως είναι να αποφύγουμε την πληρωμή αυτού του ποσού. Δεν καταλαβαίνω τι ευθύνη έχουμε εμείς. Αν κάποιος έχει την ευθύνη είναι το Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού έπρεπε να το έχει διαπιστώσει πιο γρήγορα» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς. «Ο Δήμαρχος θέλει να θολώσει τα νερά. Αν εσείς ενημερωθήκατε το 2018 για το χρέος αυτό, εμείς πως μπορεί να το ξέραμε το 2011;» σήκωσε το γάντι ο Δημήτρης Θωμάς. 

Όμως και οι άλλες δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Δήμος για Όλους» και «Λαϊκή Συσπείρωση» τάχθηκαν αντίθετοι στο θέμα αυτό. «Από θέμα αρχής και μόνο καταψηφίζουμε και τους προϋπολογισμούς και τους απολογισμούς» είπε η επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για Όλους» Αλεξάνδρα Θαλασσινού και επισήμανε για άλλη μια φορά τη διαφωνία της σε θέματα όπως  οι προτεραιότητες που έχει η δημοτική αρχή, η υποχρηματοδότηση του Δήμου και οι απευθείας αναθέσεις έργων σε συγκεκριμένους εργολάβους.

Με τη σειρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστας Κέκης καταψήφισε επίσης το θέμα τονίζοντας ότι το θεσμικό αυτό πλαίσιο μετατρέπει με μαθηματική ακρίβεια και μεθοδικά  την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επιχείρηση με προϋπολογισμούς και ισολογισμούς.