MY KTEO

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας: Με συνοπτικές διαδικασίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022


Με συνοπτικές διαδικασίες και με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης εγκρίθηκε στη χθεσινή μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας ο Προϋπολογισμού και το Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου Ερέτριας και του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ερέτριας με τον διακριτικό τίτλο «Ο  ΔΑΦΝΗΦΟΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, οικονομικού έτους 2022. Σε λιγότερο από μία ώρα η δημοτική αρχή παρουσίασε συνοπτικά τα στοιχεία του προϋπολογισμού και η αντιπολίτευση εξέφρασε τις διαφωνίες της. 

Πιο συγκεκριμένα, τα λογιστικά στοιχεία παρουσίασε συνοπτικά η αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγγελή, ενώ ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος έκανε λόγο για έναν ισοσκελισμένο, ρεαλιστικό και πρακτικά εφαρμοστέο προϋπολογισμό, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Δήμου. Με βάση αυτά ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. 

Φαίνεται όμως ότι δεν έπεισε την αντιπολίτευση που δεν έδωσε τη θετική της ψήφο. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γουρνής μεταξύ άλλων τόνισε ότι από τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2022 φαίνεται ότι η δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια εύρεσης ή είσπραξης χρημάτων, ούτε αξιοποίησης των ακινήτων του Δήμου. Ενώ στο κομμάτι του σχεδιασμού, σύμφωνα με τον Νίκο Γουρνή, η δημοτική αρχή θέλει να διοικεί «χωρίς δημοκρατική ευαισθησία». 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης Μπάμπη Καραβά που έκανε λόγο για έλλειψη σχεδιασμού και καμία κοινωνική μέριμνα. Αλλά και του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης Πέτρου Σταματούκου που κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι έχει βάλει στη βάρκα κι άλλους συνεπιβάτες, αφήνοντας έτσι αιχμές για τις αντιμισθίες των αντιδημάρχων και πιο συγκεκριμένα εκείνη του Βαγγέλη Τσώκου. 

Ο Δήμαρχος απαντώντας στα παραπάνω, σημείωσε με νόημα: «Έχετε κάνει την αντιπολίτευση αυτοσκοπό».